Din cauză că nu este zăpadă la munte, turiştii au cam ocolit staţiunile de pe Valea Prahovei. Potrivit Digi24, gradul de ocupare abia a trecut de 50%. Acest lucru se întâmplă în ciudat faptului că există tot mai mare interes al turiştilor de a-şi petrece timpul liber la munte.

Numărul unităţilor de cazare a crescut în ultimii ani. Doar la Predeal sunt 150 de unităţi de cazare, iar în Sinaia sunt 90 de hoteluri, pensiuni şi cabane.

Printr-o situaţie foarte grea şi neobişnuită trec şi staţiunile din Alpi, căutate mai ales pentru schi. În staţiunea montană Schliersee din Germania, atmosfera este una de primăvară. Pârtia este acoperită cu zăpadă, însă artificială.

„Avem o singură pârtie deschisă. Doar atât am reuşit să amenajăm cu ajutorul tunurilor de zăpadă artificială. Este, însă, foarte solicitată. Dar este adevărat că nu putem oferi mare lucru”, spune Peter Lorenz, administrator pârtie, citat de Digi24.

Situaţia e un pic diferită în Franţa. În staţiunea Clusaz, din Alpii francezi, stratul de zăpadă atinge pe creste 40 de centimetri grosime.

Chiar şi aşa, zăpada nu e suficientă pentru a se schia şi doar 23 dintre cele 84 de pârtii sunt deschise. Meteorologii francezi nu anunţă ninsori semnificative până la sfârşitul acestui an.