Primarul capitalei britanice vrea să vină în ajutorul vieţii de noapte din Londra, considerată în declin. O echipă specializată în clubbing se gândeşte la soluţii pentru dinamizarea şi păstrarea vieţii de noapte a oraşului, grupul de lucru fiind angajat de primarul Londrei, Boris Johnson, relatează 20minutes.ch.

În ultimii ani, multe localuri şi-au închis definitiv porţile, fenomen cu consecinţe însemnate asupra economiei şi a ofertei culturale a capitalei britanice. Printre propunerile grupului se numără înfiinţarea unui post pentru un specialist, numit primar de noapte, scrie Fact Magazine. Ideea nu este însă nouă: exemple sunt mai multe oraşe din Olanda şi chiar Parisul.

Specialistul ar trebui să întărească legăturile dintre baruri, cluburi, săli de concerte şi autorităţi, având ca sarcină să discute problemele legate de nightlife, cum ar fi poluarea sonoră, criminalitatea sau comportamentele anti-sociale. Printre ideile avansate figurează şi îmbunătăţirea colaborării dintre administratorii şi proprietarii de clădiri.

De exemplu, dacă un club se află în apropierea unor locuinţe, el trebuie să fie bine izolat fonic pentru a nu deranja vecinii. Dacă, dimpotrivă, un imobil se construieşte după deschiderea unui club sau a unei săli de concerte, locuinţele trebuie adaptate din punct de vedere fonic.