Plajele izolate de la Marea Neagră sunt o soluţie pentru cei care vor să evite staţiunile aglomerate, pline de turişti, prosoape înghesuite, terase şi baruri. Fie că vrei să te bucuri doar de mare şi de nisipul fin sau să mănânci un peşte proaspăt la o cherhana, plajele izolate de la Marea Neagră îţi vor arăta o faţă mai puţin cunoscută a litoralului românesc.

Plaje izolate la Marea Neagră – plaja din 23 August

Plaja 23 August se află în dreptul comunei 23 August din judeţul Constanţa. Distanţa de la sat până la plajă este de aproximativ 2,5 kilometri. Potrivit turismland.ro, plaja este în mare parte sălbatică şi neamenajată, fără hoteluri. Dacă în partea de nord a plajei fundul mării este nisipos, în sud este pietros.

Plaja 23 August este bună şi pentru scufundări: în larg, începând de la adâncimea de patru metri, se află catacombe unde pot fi văzuţi crabi, peşti sau meduze, mai scrie turismland.ro.

Plaja din 23 August este destul de îngustă, mai puţin în sud, unde plaja este ceva mai lată. Aici se află cherhanaua „Popasul pescarilor”, unde poţi mânca un peşte proaspăt, pescuit de dimineaţă din mare.

Cazare în 23 August găseşti la localnici sau la una dintre pensiunile şi vilele construite în comună. La pensiune, preţul unei camere duble variază în 70 şi 150 de lei pe noapte.

Plaje izolate la Marea Neagră – plaja din Tuzla

Plaja din Tuzla se află la aproximativ 1,5 kilometri distanţă de localitatea Tuzla. Pentru a ajunge la plajă va trebui să parcurgi un drum ce se întinde peste câmpuri. În apropiere se află farul din Tuzla şi barăcile pescarilor din zonă. Plaja este îngustă, dar acest lucru nu este neapărat un dezavantaj deoarece aici nu este înghesuială. În schimb, faleza din Tuzla se erodează, iar în prezent se lucrează la consolidarea ei. O cameră dublă la o vilă în Tuzla costă în jur de 100 de lei pe noapte.

Plaje izolate la Marea Neagră – plaja din Golful Francezului

Plaja din Golful Francezului se află în sudul staţiunii Costineşti, dincolo de hotelul Forum. Este o plajă sălbatică, frecventată de nudişti şi de pasionaţii de scufundări. Plaja din Golful Francezului este îngustă, iar intrarea în mare abruptă, dar apa este foarte limpede, potrivit vacanta.com. Accesul la această plajă este mai dificil deoarece drumul de la ieşirea din Costineşti a fost deteriorat de inundaţii.

Plaje izolate la Marea Neagră – plaja din Agigea

Plaja din Agigea se află la sud de portul Constanţa. Plaja, bolovănoasă pe unele porţiuni, se întinde pe aproximativ un kilometru, în apropiere de cartierul „Steaua de mare” din Agigea. Pe plajă există şi o cherhana. O cameră dublă la o pensiune din Agigea costă între 50 şi 100 de lei pe noapte. Te poţi caza şi la garsonieră (150 de lei pe noapte) sau într-un apartament cu două camere (200-250 de lei pe noapte).

Plaje izolate la Marea Neagră – plaja Corbu

Plaja Corbu, situată în apropierea comunei Corbu, se află la o distanţă de patru kilometri de localitate. Deoarece din dreptul comunei Corbu începe Rezervaţia Deltei Dunării, comuna mai este numită şi „Ancora Deltei”. Pe plaja din Corbu se află o cherhana, iar în apropiere pot fi vizitate lacurile Corbu Mic şi Taşaul. Plaja este foarte lată, neamenajată, iar apa limpede şi deloc adâncă, potrivit turismland.ro.

Plaja din Corbu este un loc îndrăgit de pasionaţii de scufundări, snorkeling, pescuit sau sporturi nautice (windsurfing, kitesurfing).

Cazare în Corbu găseşti la localnici, la vile sau la pensiuni: preţul unei camere duble variază între 50 de lei şi 175 de lei pe noapte. Deoarece plaja din Corbu este inclusă în Rezervaţia Delta Dunării, camparea pe plajă este interzisă.  

Puţin mai la sud de plaja din Corbu se află plaja de la Capu Midia, un alt loc sălbatic, neamenajat, situat însă lângă rafinăria Petromidia.

Plaje izolate la Marea Neagră – plaja Vadu

Puţin mai la nord de plaja Corbu se află plaja Vadu, situată în dreptul grindului Chituc, ce desparte Lacul Sinoe de Marea Neagră. Plaja ţine de satul Vadu (din comuna Corbu), fiind situată la aproximativ 3,5 kilometri de acesta. Şi aici camparea pe plajă este interzisă, plaja Vadu fiind inclusă în Rezervaţia Delta Dunării. Nisipul este foarte fin, iar apa limpede şi curată, aflăm de pe cristisiadriana.ro. Dacă vrei să faci plajă în Vadu, te poţi caza în sat, la localnici, sau în comuna Corbu.

Plaje izolate la Marea Neagră – plaja Razim – Sinoe

În zona lacurilor Razim şi Sinoe se află mai multe plaje izolate, printre care plaja de la Periteaşca sau plaja de la Periboina. Deşi Gura Portiţei a fost transformată într-un complex turistic, cu vile şi căsuţe, plaja este foarte lungă, întinzându-se la nord şi la sud de complex, iar cei aflaţi în căutarea liniştii vor găsi suficient spaţiu pe ţărmul cu nisip fin.

Plaje izolate la Marea Neagră – plaja din Sfântu Gheorghe

Plaja din Sfântu Gheorghe se află la un kilometru distanţă de localitatea cu acelaşi nume, în Rezervaţia Delta Dunării. Nisipul este foarte fin, iar apa mării nu este adâncă. Totuşi, în dreptul gurii de vărsare a braţului Sfântu Gheorghe în Marea Neagră se pot forma curenţi periculoşi. O cameră dublă la o pensiune din Sfântu Gheorghe costă între 80 şi 150 de lei pe noapte.

Plaje izolate la Marea Neagră – plaja din Sulina

Plaja din Sulina este situată la un kilometru şi jumătate distanţă de localitatea Sulina, în Rezervaţia Delta Dunării. Plaja este foarte lată datorită aluviunilor aduse de Dunăre, nisipul fin, iar apa puţin adâncă. Multă vreme sălbatică, plaja din Sulina a avut de suferit din cauza construcţiilor ridicate recent în zonă – terase, magazine, o pasarelă sau spaţii de recreere pentru turişti. Amenajările turistice de pe plaja Sulina au fost criticate de Comisia Europeană, care a atras atenţia că Sulina este arie protejată. O cameră dublă la o pensiune din Sulina costă între 70 şi 200 de lei pe noapte.