Din această vară, turiştii vor putea să-şi petreacă vacanţele într-una dintre casele pe care prinţul Charles al Marii Britanii le are într-un sat din Maramureş, relatează digi24.ro.

Turiştii care se vor caza într-una dintre căsuţele de lemn din satul maramureşean Breb vor plăti aproximativ o sută de lei pentru o noapte de cazare. Satul Breb se află în inima Maramureşului istoric, lângă staţiunea balneoclimaterică Ocna Şugatag.

Căsuţele din lemn ale prinţului Charles au o vechime de o sută de ani. Ele sunt acum în plin proces de renovare, care ar trebui să fie gata în câteva luni.

Recondiţionarea este făcută cu mare atenţie, astfel încât casele să-şi recapete frumuseţea de altă dată. Nu vor lipsi mesele şi scaunele tradiţionale din lemn, iar turiştii vor putea dormi în paturi care au saltele umplute cu fân.

Anul trecut s-au împlinit 10 ani de la vizita prinţului Charles în judeţul Maramureş. În 2004, el a petrecut 3 zile în regiune. În satul Breb, aflat la poalele Munţilor Gutâi, au fost aduse 3 case de lemn care apaţin unei fundaţii patronate de Charles, potrivit voceatransilvaniei.ro.

Una din aceste case de lemn a fost adusă din Berbeşti, iar celelalte două din Fereşti, toate trei fiind situate pe Uliţa Bătrână.