Comuna Saschiz din judeţul Mureş îşi aşteaptă turiştii cu peisaje de vis şi dulceţuri preparate după reţete franţuzeşti.

Localitatea apare menţionată documentar pentru prima oară în perioada 1305-1310, iar un secol mai târziu figura ca oraş cu mai multe bresle, potrivit citynews.ro. Un francez a decis să se stabilească definitiv în satul mureşean şi, împreună cu soţia lui, a pus pe picioare o afacere inedită.

Anca şi Charlie Dalmasso prepară reţete tradiţionale franţuzeşti, cu produse autohtone, cultivate în grădina din Saschiz.

"Aşa cum trăim noi, cum ne place nouă să trăim, asta se reflectă foarte bine şi în produsele pe care le facem", a spus Anca Dalmasso. Cei doi au făcut combinaţii îndrăzneţe şi vând dulceţuri unice în ţară. Au transformat chiar şi laptele şi ardeii iuţi în dulceaţă.

"Tradusă din franceză, confeture du lait înseamnă la noi dulceaţa de lapte. Dar este puţin spus pentru că se poate consuma şi la micul dejun şi în acelaşi timp este şi un desert", a adăugat aceasta.

Charlie Dalmasso a venit în România în anul 2006, cu o bursă Erasmus la Universitatea "Lucian Blaga" din Sibiu.

SURSA:YahooNews