Agenţiile încep să lanseze ofertele de vară pentru străinătate din octombrie, după ce au constatat că tot mai mulţi români vor să cumpere pachete pentru litoral în Turcia sau Grecia încă din toamnă, dar să plătească mai puţin cu 50% decât dacă le-ar cumpăra înainte de plecare, potrivit Paralela 45.

"Din solicitările primite la agenţiile noastre am constatat că numărul românilor dispuşi să-şi cumpere încă din octombrie un zbor charter pentru vara anului viitor într-o destinaţie din străinătate este de peste două ori mai mare decât anul trecut. Cei care rezervă acum au înţeles că plătesc pe vacanţa de vară cu 10% mai puţin decât dacă ar achiziţiona sejurul în ianuarie şi cu 50% mai puţin faţă de cei care cumpără acelaşi pachet în vară, înainte de plecare", a declarat agenţiei MEDIAFAX Alin Burcea, proprietarul Paralela 45, una dintre cele mai mari agenţii de turism din România.

El spune că se ajunge astfel ca o săptămână de cazare all inclusive în vară la un hotel de cinci stele din Antalya, incluzând zborul cu avionul, să poată fi cumpărată în octombrie şi cu 500 de euro.

Acesta a afirmat că în 2014, cele mai atractive destinaţii de vară pentru români au fost Grecia şi Turcia, unde au plecat cu charterele 110.000, respectiv 80.000 de turişti. O altă destinaţie preferată a fost Spania.