Conchita Wurst, controversata câştigătoare a concursului Eurovision de anul acesta, ar putea ajunge în România pe 7 iunie. Austriaca l-a impresionat pe deputatul independent Remus Cernea, care a avut numai cuvinte de laudă la adresa cântăreţei şi a prestaţiei sale de la Eurovision.

"Conchita Wurst a câştigat Eurovisionul graţie unor calităţi artistice excepţionale, a unei piese foarte frumoase şi a unei imagini care transmite un mesaj de libertate şi de respect pentru diferenţă. Faptul că a primit atât de multe voturi din majoritatea ţărilor europene. demonstrează că acest val de deschidere este din ce în ce mai amplu şi mai puternic", a declarat Cernea pentru Mediafax.

"Îi voi adresa Conchitei Wurst invitaţia de a veni la Gay Pride, pe 7 iunie. Dacă agenda nu îi va permite să ajungă atunci, sper totuşi să ne viziteze cât de curând, cu un alt prilej. După cum se ştie, în ţara noastră, bătălia pentru schimbarea mentalităţilor este de asemenea în curs. Prezenţa ei aici sunt convins că va reprezenta un sprijin pentru grăbirea lucrurilor în sensul respectului pentru diferenţă şi libertate", a mai declarat deputatul.