La 21 de ani, Iulia Monica Dumitrescu trăieşte cea mai frumoasă perioadă a vieţii sale. Ea a fost aleasă să reprezinte România la Miss Asia Pacific World.
Între 18 mai şi 1 iunie, Iulia va reprezenta România în Coreea de Sud, alături de alte 70 de concurente. Pe lângă faptul că este foarte frumoasă, Iulia este şi o fată foarte inteligentă-vorbeşte fluent cinci limbi străine şi este studentă la Cluj.
În 2012, Diana Popistaşu, câştigătoarea Miss Earth România, a renunţat la titlu în favoarea Iuliei, deoarece nu putea merge la concurs din motive şcolare. Iulia este obişnuită cu aceste concursuri de frumuseţe, iar pe unele chiar le-a câştigat. Când a fost întrebată în 2011 de ce îşi doreşte să devină Miss Universe, Iulia a spus că îşi doreşte să iniţieze campanii şi să aducă o schimbare pentru România:
Acum doi ani, Iulia spunea că este greu să concureze cu reprezentantele unor ţări puternice:

„Recunoaşterea României la nivel mondial este cel mai dificil aspect. În momentul în care ajungi acolo, cu puteri economice ca Rusia, SUA, este greu să răzbaţi. Atunci, luminile sunt îndreptate mai mult spre fetele din ţările latine, ele se remarcă prin faptul că sunt foarte pregătite şi adaptabile în orice situaţie”.