Chiar dacă a fost nominalizat de trei ori la premiile Oscar şi nu a câştigat niciodată, Leonardo DiCaprio ar putea dobândi un trofeu mult râvnit la gala din acest an. „Mi-am pus piciorul în prag şi o să continui să blochez uşa“, este mentalitatea după care actorul îşi ghidează activitatea.

Decadenţa este elementul principal care alimentează ultima peliculă a lui Martin Scorsese, „Lupul de pe Wall Street“, film care i-a adus lui Leonardo DiCaprio două nominalizări la Premiile Oscar, una pentru categoria Cel mai bun actor în rol principal, iar alta pentru implicarea în producerea filmului. Pe lângă acestea, de-a lungul timpului, DiCaprio a mai fost nominalizat la Oscar de trei ori, începând cu interpretarea personajului principal din filmul „What’s Eating Gilbert Grape“, un copil cu autism, în 1993. Dar din acel moment şi până acum nu a reuşit să cucerească mult râvnita statuetă aurită a Academiei Americane de Film. Cu rolul lacomului broker Jordan Belfort, Leonardo DiCaprio ar putea face, în sfârşit, din anul 2014, anul carierei sale.

Dar are el toate şansele să câştige? Şi cât de frustrat va fi dacă norocul nu va fi de partea lui? La aceste întrebări a răspuns chiar Leonardo DiCaprio aflat la prânzul anual pentru nominalizaţi, organizat înaintea ceremoniei oficiale, de la Hotelul Beverly Hilton.

„Este destul de interesant. Oamenii au impresia că am parte de un fel de restanţă dintr-o anumită cauză. Oricine vrea să fie acceptat de către colegii lui, dar adevărul este că fiecare an este unic şi lumea va vota pentru cel sau cea care merită cu adevărat“, a declarat Leonardo DiCaprio în faţa jurnaliştilor adunaţi la Hotelul Beverly Hilton. Pe lângă acestea, Leonardo le-a arătat acestora cardul primit în dar de la organizatorii prânzului pe care scria că actorul a fost nominalizat însă nu a câştigat niciodată.