Barack Obama s-a destăinuit că a încetat să mai fumeze 'de frica soţiei' sale, potrivit afirmaţiilor preşedintelui Statelor Unite înregistrate de un microfon rămas deschis, anunţă AFP.

Liderul american care a participat luni după-amiază, în marja Adunării Generale a ONU, la o reuniune ce sublinia importanţa societăţii civile, a făcut câteva glume cu interlocutorii la finalul intervenţiei sale.

Într-o înregistrare a postului CNN, poate fi auzit Obama, pregătit să plece, întrebându-l pe vecinul său dacă a renunţat la fumat.

După ce interlocutorul pare să îi întoarcă întrebarea, Obama îi răspunde, în glumă şi cu zâmbetul pe buze: 'Nu, n-am mai fumat de vreo şase ani. Pentru că mi-e frică de nevastă-mea'.

Relaţia, apoi ruptura lui Obama cu tabagismul a făcut deliciul presei americane în timpul campaniei sale electorale din 2008 şi al primului mandat.

În decembrie 2010, purtătorul de cuvânt al lui Obama la acea dată, Robert Gibbs, a dezvăluit că preşedintele nu mai fumase de nouă luni. El a recunoscut că abandonarea ţigărilor a reprezentat o 'luptă' pentru acesta, dat fiind stresul la care este supus, însă a reuşit pentru că e 'încăpăţânat'.

La rândul său, Prima Doamnă a Statelor Unite, Michelle Obama, a dat asigurări în februarie 2011 că soţul ei s-a lăsat de fumat de aproximativ un an. Ea a subliniat că nu a mai discutat cu el despre acest subiect. 'Când cineva face ce trebuie să facă, îl laşi în pace', a glumit ea.