Are numai 11 ani şi a uimit o lume întreagă cu picturile sale. Este povestea lui Kieron Williamson, un băiat din Marea Britanie căruia criticii de artă îi spun Micul Monet.

Succesul la public al tânărului pictor a început la o emisiune dedicată copiilor, în urmă cu cinci ani. În 2010, un documentar al Canalului 4 l-a inclus pe Kieron Willamson într-un grup ce prezenta copii supradotaţi. Acum se pregăteşte pentru vernisajul noii sale expoziţii din oraşul Holt, unde lucrările lui în ulei, acuarelă şi pastel au un preţ de pornire de 5000 lire sterline şi pot ajunge chiar la 16.000 de lire sterline.

Temele lui Kieron pentru desen sunt cât se poate de simple, majoritatea fiind preponderent scene şi peisaje din locul în care locuieşte. Totuşi, farmecul picturilor micului artist i-a făcut pe admiratori să îi cumpere lucrările în doar 30 de minute de la începerea expoziţilor.

Primul său desen important l-a realizat la doar 5 ani, însă pasiunea nu era chiar un cuvânt de ordine la acel moment. Inspirat de un port din apropierea locuinţei sale, Kieron a cerut o planşă părinţilor pentru a picta. Într-o săptămână desenul era deja terminat.

Părinţii lui Kieron au hotărât să doneze o parte din banii câştigaţi de băiatul lor în scopuri caritabile.Mama artistului este nutriţionist, iar tatăl – organizator de expoziţii. Cei doi au primit laude pentru modul în care l-au crescut pe Kieron. Il descriu ca o fire liniştită, cu rezultate bune la şcoală.