Două femei de la liceul „Malmo Latinskola” din cel de-al treilea oraş ca mărime din Suedia au fost ucise de un elev de 18 ani într-un atac cu armă albă, informează stiripesurse.ro.

 

Acesta a fost cel care a şi sunat la poliţie şi a recunoscut că el le-a ucis pe cele două femei în vârstă de aproximativ 50 de ani.

 

Elevul a fost înarmat cu un cuţit şi un topor, iar arestarea s-a făcut fără dificultate, la scurt timp după ce primul echipaj de poliţie a ajuns la şcoală.

 

50 de persoane s-au aflat în şcoală la momentul atacului asupra celor două femei

După ce elevul în vârstă de 18 ani le-a atacat, victimele au fost transportate de urgenţă la spital, dar medicii nu au mai putut face nimic pentru ele, potrivit autorităţilor suedeze.

 

Incidentul a avut loc luni, în jurul orei 17, când mai mulţi poliţişti echipaţi şi înarmaţi au intrat în clădirea unde se aflau cele 50 de persoane după apelul pe care agresorul l-a făcut.

 

Purtătorul de cuvânt al poliţiei, Nils Norling, a declarat că în şcoală s-au auzit mai multe ţipete.

 

„Am avut mai multe date sugerând că este pe punctul de a se comite o crimă gravă cu acte de violenţă în interiorul şcolii. Prima patrulă de poliţie la faţa locului a putut să pătrundă în şcoală şi să aresteze un bărbat suspect. De asemenea, au putut vedea că în interiorul liceului erau două persoane rănite „, a spus acesta.

 

Din primele cercetări, băiatul a acţionat singur, iar până în momentul de faţă poliţiştii nu au putut să afle care a fost motivaţia în spatele acestui act ce a dus la moartea a două femei.

 

„Ne aşteaptă o muncă grea pentru a înţelege ce s-a întâmplat şi motivaţia din spatele acestui act îngrozitor”, a comentat Asa Nilsson, una dintre persoanele responsabile de anchetă.

 

Reamintim că la începutul anului, în oraşul Kristianstad, un elev de doar 16 ani a fost arestat de către oamenii legii după ce a rănit un profesor şi un coleg de-al său.

 

 

Sursa: www.zin.ro