Război în Ucraina a ajuns, deja, în a cincea zi.  Aviaţia ucraineană a anunţat distrugerea a şase coloane de blindate ruseşti, dintre care două în regiunea Kievului. În oraş nu au mai fost semnalate confruntări semnificative în timpul nopţii de duminică spre luni.

După patru zile de lupte, ruşii reuşesc să înainteze doar pe frontul de sud, spre Mariupol. Este raportat un desant marin (aproximativ 2000 de puşcaşi) la 40 Km vest de acest oraş, iar ucrainenii recunosc că au pierdut controlul Berdiansk, portul principal al flotei lor din Marea Azov. Totuşi, înaintarea spre Odesa a fost oprită, iar incursiunea de duminică în Harkov, respinsă.

La Kiev ruşii au nevoie să desfăşoare poduri de pontoane pentru a putea avansa cu blindatele grele spre oraş, principalele poduri din jurul acestuia fiind aruncate în aer de ucraineni.

Armata ucraineană estimează că, până acum, ruşii au pierdut 1500 de oameni, iar alţi 3000 au fost răniţi. Susţine, de asemnea, că a doborât 27 de avioane şi 26 de elicoptere inamice şi că a distrus 150 de tancuri şi 700 de vehicule blindate. Aceste date nu pot fi însă verificate şi trebuie citite în contextul propagandei de război.