Invitat la Universitatea din Portland, Oregon, să ţină un discurs studenţilor despre Univers şi integrarea omului în acest spaţiu atât de vast, Dalai Lama a abordat subiectul extratereştri.  Discursul a fost unul şocant, mai ales că a venit din partea unui lider al omenirii şi după cum bine ştim personalităţile de acest calibru evita din diverse motive subiectul.
         Liderul spiritual a avut ocazia să le spună studenţilor şi nu numai, că momentul marii întâlniri cu o civilizaţie extraterestră nu este deloc departe. Ideile sale au fost de-a dreptul şocante pentru că le-a transmis studenţilor că trebuie să fie pregătiţi pentru clipa în care vor ajunge să-i cunoască pe vizitatorii din alte galaxii, potrivit efemeride.ro.
         
“Până la urma , vom primi vizitatori din altă galaxie. Aceeaşi oameni. Poate puţini diferiţi ca formă, dar în principiu la fel. Aceleaşi fiinţe simţitoare. Trebuie să înţelegem că extratereştrii sunt fiinţe care simt lucrurile la fel ca noi, chiar dacă au o formă diferită.”, este de părere Dalai Lama.
        Discursul a avut rolul de a sublinia faptul că indiferent de forma fizică pe care o pot avea extratereştri, ei sunt fiinţe dotate cu simţuri ca şi noi. Acest fapt indică şi atenţionarea de a-i trata cu bunătate, chiar dacă ei sunt atât de diferiţi. Interesant mai este faptul şi că Dalai Lama a subliniat că acest moment va fi unul şocant pentru cei mai mulţi dintre oameni, pentru că forma fizică a acestor fiinţe inteligente poate fi una traumatizantă.
       În acest fel, putem spune că este pentru prima dată când omenirea este pregătită pentru clipa în care viaţa i se va schimba din toate perspectivele. O asemenea întâlnire presupune responsabilitate şi într-un fel modificarea perspectivelor asupra vieţii. Nimeni nu poate preciza când se va produce această întâlnire. Probabil că atunci când omenirea va fi pregătită şi această pregătire presupune o sumedenie de lucruri.

sursa : www.pefata.ro