Oamenii de pretutindeni de pe glob cred cu tarie in unele superstitii ce tin de iesirea dintr-un an si intrarea in noul an. Ideea de baza care ne dirijeaza pe toti de Revelion si in prima zi a noului an este ca asa cum se intampla evenimentele din acea noapte dintre ani si de a doua zi, asa iti va merge si tie in noul an. Vă prezentăm cele mai cunoscute superstitii internationale de care poti tine cont si tu pentru noaptea de Revelion si prima zi din noul an.

Poarta haine noi, preferabil roşii
Mulţi oameni cred cu tărie în credinţa conform căreia de Anul Nou trebuie să ai haine noi pe tine. Vestimentaţia de culoare rosie este preferata tuturor pentru ca rosul este o culoare vesela si cu siguranta atrage un viitor mai fericit pentru cel ce o poarta.

Să nu care cumva să plângi!
Se spune ca este bine sa evitam sa plangem sau sa spargem lucruri sau sa le stricam de suparare in prima zi a noului an, daca nu vrei sa te urmeze tot anul acest tip de comportament.

Vorbeşte frumos şi nu injura
Oamenii au credinta ca trebuie sa ne purtam civilizat, sa ne abtinem de la rautati, de la injuraturi sau de la invocarea mortilor sau a povestilor cu stafii in noaptea dintre ani, ca sa avem noroc in anul care vine.

Bebeluşii de an nou – cei mai norocoşi
Copiii nascuti pe 1 ianuarie au noroc cu carul de-a lungul intregii lor vieti, asa se spune. Asadar, aviz amatorilor! Daca aveti ocazia sa nasteti in prima zi in an, nu ezitati!

Dacă pleacă banul din casă, iţi pleacă norocul
In mai multe orase, oamenii nu lasa banii, bijuteriile sau obiectele valoroase sa iasa din casa lor de Anul Nou. Mai mult, se spune ca e bine sa nu platesti facturi si sa nu imprumuti nimic de 1 ianuarie. Oamenii merg pana acolo incat nici gunoiul nu il duc in prima zi a noului an si nici cu aspiratorul nu dau, ca sa fie siguri ca nimic nu iese din casa lor in acea zi.

Daca ai de oferit cadouri pe 1 ianuarie si le ai in masina din 31 decembrie, superstitiile spun ca mai bine lasi cadoul in masina ca sa nu fie nevoie sa il scoti din casa de 1 ianuarie. Iar daca nu ai incotro si chiar trebuie sa scoti ceva din casa in aceasta zi, ideal e ca inainte de asta sa iti intre cineva in casa cu un cadou.

Lasa vechiul an sa iasa
La miezul noptii, toate usile casei trebuie sa fie deschise ca sa lasam vechiul an sa fuga si sa nu mai ramana nimic din ce a fost neplacut din el, la noi in casa.

Indeasă-ţi portofele, umple-ţi dulapurile
Exista credinta ca vei atrage prosperitatea in casa ta in noul an daca el te gaseste cu portofelul plin de bani si cu dulapurile ticsite cu alimente. Daca ai portofelul gol sau dulapurile saracacios echipate cu produse, asta indica un an mai modest financiar.

Nu spăla vase
In unele culturi, daca speli vase sau rufe, deci faci „laturi” in ziua de an nou, se spune ca e semnul unei morti in familie in anul ce vine. Multi oameni nici nu se spala pe cap pe 1 ianuarie din acest motiv.

Munceşte şi tu ceva pe 1 ianuarie
Se spune ca daca prestezi o mica activitate pe domeniul tau profesional in prima zi a noului an este foarte bine pentru ca asta asigura o avansare in cariera. Dar nu e la fel de bine, ba chiar aduce ghinion sa incepi un proiect serios nou profesional in aceeasi zi.

Scapă de datorii
Plateste-ti facturile si datoriile inainte de Revelion ca sa nu ai ce datora nimanui in noul an, asa spune o superstitie. Asta daca nu ai vreun credit la banca pe vreo 20 de ani cel putin.

Pupă-te la miezul nopţii
Exista credinta puternica ca de vei reusi sa te saruti cu perechea ta fix la miezul noptii, atunci relatia voastra va continua si va deveni si mai solida pe tot anul ce vine. Iar daca nu o veti face, veti avea un an rece din punct de vedere al relatiei voastre.

 

Primul sosit in casa, fara platfus
Nu trebuie sa iesi primul din casa in prima zi din noul an inainte sa iti intre cineva in casa. Acest cineva care iti calca pragul se spune ca nu trebuie sa aiba platfus, sa priveasca sasiu si sa aiba sprancene impreunate pe mijlocul fruntii. Si daca tot vine, ar fi bine sa aduca si un cadou. Asa spune superstiti