Ucraina a interzis filmarea locurilor bombardate de Rusia. Autorităţile ucrainene au interzis o înregistrare video a zonelor afectate de atacuri, iar două persoane au fost arestate azi în Liov după ce au fost surprinse de autorităţi că filmau în locurile care au fost bombardate de armata rusă. Iată de ce vor autorităţile ucrainene să ţină imaginile acestea secrete.

 

De ce a interzis Ucraina filmarea locurilor bombardate de Rusia

Duminică, două persoane au fost arestate în Liov după ce au fost surprinse de autorităţi că filmau în locurile bombardate de armata rusă, potrivit Antena 3. Conform sursei citate, în telefonul uneia dintre ele s-au descoperit numere de Rusia către care ar fi fost trimise imaginile filmate.

 

Motivul pentru care autorităţile ucrainene interzic înregistrarea video a zonelor afectate de atacuri este acela că imaginile ar putea fi folosite de trupele lui Vladimir Putin, ca să poată vedea dacă au lovit ţinta sau nu.

 

Până şi jurnaliştii care au filmat atacurile de ieri asupra unui depozit cu combustibil şi a unei foste baze militare au fost nevoiţi să şteargă înregistrările, iar autorităţile don Ucraina au interzis chiar şi filmarea adăposturilor şi a drumului către acestea. De precizat este că cine încalcă aceste reguli poate fi sancţionat cu până la şapte ani de închisoare.

 

„La noi acum este strict interzisă publicarea informaţiilor despre explozii şi fotografii din locurile exploziilor. După atacurile de ieri au fost reţinute două persoane care au filmat locurile bombardamentelor. Ei au programe speciale care urmăresc, de exemplu, postările din Liov. Este interzis pentru a nu ajuta atacatorii să-şi calculeze paşii următori.”, a declarat şi un deputat regional pentru Antena 3.

 

Război în Ucraina, ziua 32

Este cea de-a 32-a zi a invaziei comandate de Vladimir Putin în Ucraina. Poporul ucrainean continuă contraatacurile în mai multe zone, în vreme ce trupele ruse par a se concentra pe încercuirea forţelor ucrainene care luptă pe frontul cu trupele separatiste din estul ţării.

 

În discursul susţinut sâmbătă seară la Castelul Regal din Varşovia, Polonia, Joe Biden a declanşat cel mai dur atac de până acum la adresa liderului rus despre care a spus că „nu poate rămâne la putere”.

 

„Un criminal vrea să catalogheze extinderea NATO drept un proiect imperial menit să destabilizeze Rusia. Nimic nu este mai departe de adevăr. NATO este un proiect defensiv care nu a vrut niciodata prăbuşirea Rusiei. (…) Fără nicio justificare şi fără nicio provocare, Rusia a ales războiul. Este un exemplu al unuia din cele mai vechi impulsuri umane – să foloseşti forţa brută şi dezinformarea pentru a umple lipsa puterii şi a controlului”, a afirmat Biden.

 

După discursul lui Joe Biden, Vladimir Putin a reacţionat, făcând o primă declaraţie după ce omologul său american l-a avertizat să nu atace ţările NATO. Vezi AICI ce a declarat liderul rus!

 

 

 

Sursa: www.playtech.ro