Potrivit şefului Institutului american de boli infecţioase, cea mai grea parte a pandemiei de abia acum urmează. Anthony Fauci susţine că, în ciuda recomandărilor, oamenilor le va fi greu să nu se întâlnească în perioada sărbătorilor. Acest lucru va duce la un val mai puternic de infectări în câteva săptămâni.

În cadrul unui interviu pentru CNN, Anthony Fauci a vorbit despre perioada sărbătorilor de iarnă. Şeful Institutului american de boli infecţioase a spus cum ar putea evolua infectările cu noul în următoarele săptămâni.

„Motivul pentru care sunt îngrijorat şi care îi îngrijorează şi pe colegii mei din domeniul sănătăţii publice este că, foarte probabil, vom asista la o creştere rapidă a cazurilor după Crăciun şi Anul Nou. După cum am mai spus, ar fi un val care vine peste alt val. Dacă vă uitaţi la grafice, evoluţia cazurilor de la sfârşitul toamnei şi începutul iernii este cu adevărat îngrijorătoare”, spune specialistul.

Epidemiologul american Anthony Fauci s-a vaccinat împotriva noului . Precum preşedintele ales Joe Biden, specialistul a fost şi el inoculat cu prima doză de vaccin chiar în faţa camerelor de filmat.

”Ei bine, pentru mine, vaccinul este important din două motive. Primul este că sunt medic chiar aici la Clinica Insitului Naţional de Sănătate şi îngrijesc pacienţi. Dar, la fel de important, sau poate chiar mai important este rolul simbolic al vaccinării mele pentru ca restul ţării să se simtă extrem de încrezătoare în siguranţa şi eficacitatea acestui vaccin. Şi vreau să îi încurajez pe toţi cei care au ocazia să se vaccineze, pentru a avea un scut de protecţie deasupra ţării care ar putea încheia pandemia”, a spus Fauci, potrivit Digi24.