Dacă în trecut, bradul de Crăciun era împodobit cu mere, nuci sau covrigi, azi, există pomi de sărbătoare decoraţi cu diamante, perle şi bijuterii din aur. Valoarea lor ajunge astfel la milioane de euro. Iată cei mai scumpi brazi de Crăciun, prezentaţi într-un Top 5, realizat de rnews.ro. 

1. Bradul de 11,4 milioane de dolari

Pomul a fost decorat, în decembrie 2010, cu diamante, perle, smarald, ceasuri şi bijuterii din aur şi a fost expus în holul luxosului hotel de şapte stele, Emirates Palace, din Abu Dhabi. Înălţimea pomului în valoare de 11,4 milioane de dolari a fost de 13,1 metri, iar preţul lui fără bijuterii s-a ridicat la aproximativ 10.000 de dolari.

2. Pomul de Crăciun din Hong Kong

Deşi valoarea acestuia nu a fost făcută publică, pomul este considerat al doilea cel mai scump din lume. Cu o înălţime de peste 27 de metri, a fost împodobit cu cristale Swarovski şi leduri.

3. Pomul de Crăciun de 1,8 milioane de dolari

Lanţul de magazine Takashimaya din China a împodobit în 2009 un pom de Crăciun cu trandafiri protejaţi, decoraţi cu 400 de diamante. Valoarea pomului a fost estimată la 1,8 milioane de dolari.

4. Un brad de 1,6 milioane de dolari

Bradul de Crăciun realizat de magazinul de bijuterii japonez Ginza Tanaka, din Shinsaibashi, Osaka, a fost evaluat la 1,6 milioane de dolari. Pomul a fost făcut din aur de 24 de carate, decorat cu 240 de pietre preţioase şi perle, cântărind în total aproape 21 de kilograme.

5. Pom din Singapore, de 1 milion de dolari

Un alt pom cu diamante a fost expus în mallul Bugis Junction,din Singapore.

Cu o înălţime de şase metri, pomul a fost realizat din argint şi încărcat cu diamante şi cristale, astfel că valoarea lui a fost estimată la 1 milion de dolari.