Actriţa americană a fost arestată în timp ce participa la un protest împotriva schimbărilor climatice de la Washington.

Jane Fonda a avertizat că se va implica intens în proteste. Ea a promis să protesteze în fiecare vineri până în ianuarie pentru a fi luate măsuri privind amploarea schimbărilor climatice.

Actriţa, în vârstă de 81 de ani, care purta o haină roşu aprins, era pe treptele Capitoliului, în timp ce poliţia se apropie de micul grup de protestatari.  Vdeoclipul care a apărut pe pagina ei de Facebook. Cu calm şi cu sloganuri manifestau pentru apărarea mediului. La un moment dat actriţa se expune în faţa unui agent care o încătuşează şi apoi o escortează.

Poliţia „a arestat 16 persoane care demonstrau ilegal”  în faţa Capitoiului, a declarat un purtător de cuvânt jurnaliştilor prezenţi. „Vom fi acolo în fiecare vineri la ora 11, fie ploaie, fie arşiţă, ninsoare, viscol, sau alte anomalii ale naturii”, declarase ea mai devreme într-un parc din apropierea Congresului SUA.

Apoi actriţa s-a îndreptat demnă spre locul protestului pentru a acţiona într-un fel de ”nesupunere civică”. Grupul a stat acolo aproximativ 10 minute înainte de a fi arestat. „Aceasta este o criză provocată de oameni”, declarase Jane Fonda mai devreme. „Planeta este în flăcări!” au scandat protestatarii. Probabil nu aflase de înfrângerea umilitoare a Gretei Thunberg la decernarea Premiului Nobel pentru pace.