Managerul Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti, Adriana Nica, a declarat, într-o conferinţă de presă, că actorului Alexandru Arşinel i-a fost implantat luni un stent, starea acestuia după intervenţie fiind una favorabilă.

“A fost supus mai multor analize medicale. S-a decis internarea în Secţia de cardiologie a Spitalului Universitar. Pentru a avea şi o părere medicală mai amănunţită a venit şi domnul profesor Vinereanu care l-a examinat şi a decis, împreună cu domnia sa, să continue investigaţiile în cursul dimineţii de astăzi. Astăzi a fost spus unei coronarografii în urma căreia s-a decis implantarea unui stent pe artera interventriculară anterioară inimii. Starea domniei sale este acum favorabilă, este conştient, cooperant, stabil hemodinamic, respirator, mănâncă, este foarte bine. În funcţie de evoluţia ulterioară, domnul profesor Vinereanu şi medicii Secţiei de cardiologie vor decide ziua când domnul Alexandru Arşinel va putea fi externat”, a spus Nica.

Potrivit medicului, intra-procedural nu a apărut nicio complicaţie, iar intervenţia a durat în jur de 40 de minute, totul decurgând în condiţii normale.

La momentul internării, actorul era conştient, cooperant, cu o durere difuză la nivel toracic inferior, a precizat Adriana Nica.Starea domniei sale s-a păstrat bună pe parcursul întregii nopţi. Dimineaţă a fost bine, echilibrat a intrat în sală”, a adăugat ea.

Actorul ar putea fi externat în două sau trei zile, însă acest lucru va fi decis de medicii cardiologi.

“Stresul este implicat în aproape toată patologia cardiacă, însă, în afară de stres, dumnealui are şi alte afecţiuni: dislipidemie, un diabet zaharat care nu este controlat cu insulină ci cu antidiabetice orale şi o hipertensiune arterială. Toate acestea coroborate au dus la depunerea unor cristale de colesterol cu greutate moleculară mică care obstruează această arteră de la nivelul cordului. În câteva zile va putea fi externat, în funcţie de evoluţia post-procedurală. Cred că în două, trei zile o să poată să fie externat. Colegii mei din Secţia de cardiologie vor decide acest lucru”, a afirmat Nica.

Duminică, actorul a fost transportat de urgenţă la spital, el acuzând dureri toracice.

”Mă simt din nou după ani şi ani la mâna doctorilor. Toate au venit şi după nenorocirile care s-au abătut asupra capului meu”, a spus actorul.

Alexandru Arşinel a beneficiat de un transplant de rinichi în 2013, atunci când avea 74 de ani. Operaţia a decurs foarte bine şi de atunci actorul merge în fiecare an la control.