Joi seară, la Yell Wolf Pub, a avut loc un regal muzical. A concertat formaţia Timpuri Noi, în noua sa componenţă, avându-l pe Dan Iliescu ca lider şi amfitrion muzical. O sală plină a fost conectată la show preţ de două ore în care Iliescu&Co au fost în mare formă. La sfârşitul concertului, solistul trupei ne-a acordat un scurt interviu.

R : Salut, Dane ! Bine ai venit la Ploieşti cu noua formaţie Timpuri Noi ! Ce însemnaţi voi azi în muzica rock ?

D.I. : Noul Timpuri Noi, aşa cum se ştie, este un brand. Înseamnă muzică de calitate, înseamnă energie, înseamnă rock’and rool basic. Este o trupă care continuă mesajul transmis de vechea formaţie şi se adresează publicului nu numai cu muzica ci şi cu un mesaj puternic. Încercăm să transmitem publicului energie pentru a putea supravieţui în aceste zile incerte.

R : Timpuri Noi a concertat la Yell Wolf Pub ! Pentru noi înseamnă mult. Cum ţi s-a părut spectacolul din seara aceasta ?

D.I. : Un spectacol de calitate într-o locaţie de excepţie ! Am văzut în acestă seară spectatori care au ştiut pentru ce vin, oameni preocupaţi de muzică. Interesant a fost că nu au fost numai spectatori mai în vârstă, aşa ca mine (râde !), dar şi tineri, mulţi tineri, care cunoşteau repertoriul nostru şi care au participat la show. De altfel, pe unde am mai concertat am văzut mulţi tineri şi lucrul acesta m-a satisfăcut enorm. Este dovada că muzica noastră este înţeleasă şi iubită de tineri. Este greu să mai ţii pasul într-o piaţă a muzicii care este bazată mai mult pe retuşuri şi efecte sonore, iar playback-ul reprezintă regula. După cum aţi văzut, noi ne încăpăţânăm să cântăm live, iar publicul ne-a confirmat că o facem bine !

R : Aţi încheiat prima parte a showului cu o melodie superbă, „Tata”. Publicul a ascultat-o vrăjit şi emoţionat, în acelaşi timp. Care este povestea acestui hit al vostru ?

D.I. Povestea este una simplă. Tânărul din Iaşi (ăsta eram eu prin anii 80) a venit la Bucureşti să facă facultatea. Am mers la IEFS şi a trebuit să mă mut la Bucureşti. De atunci şi până acum am rămas cu dorul de casă, de părinţi. În fiecare an, de Crăciun, părinţii mei veneau la mine în vizită, în apartamentul pe care îl am. Unul din regretele mele cele mai mari a fost faptul că, locuind la bloc, nu aveam cum să am acareturile pe care părinţii mei le aveau la Iaşi, să-i fac să se simtă ca acasă. Dar ei se simţeau bine, oricum. Asta până în ziua în care tata nu a mai fost. La plecarea lui în lumea cealaltă am plâns şi am scris mai mult de 30 de strofe, din care am ales versurile cântecului „Tata”. A ieşit o piesă de suflet pe care o iubesc şi pe care, întotdeauna o  cânt cu emoţie !

R : Deci, Dan Iliescu, absolvent de IEFS ! Eşti un om de sport ?

D.I. Acum, cum să îţi spun ? Fiecare concert al meu reprezintă şi un act de sport. Slăbesc câte două kilograme la fiecare reprezentaţie. Însă, că absolvent al facultăţii de sport, nu am făcut carieră. Deşi sunt mai subţirel, am făcut specializarea haltere. Mă gândeam că voi lucra pe la vreo sală de gym. Însă nu a fost să fie, am iubit chitara mai mult !

R : Ai cântat în pubul Lupilor Galbeni ! Este prea mult dacă te întreb cu cine ţii la fotbal ?

D.I. Poţi să mă întrebi liniştit ! Fără să fie un răspuns de complezenţă, îţi spun că sunt neutru. M-am îndepărtat de fotbal deoarece acest sport, în România, a ajuns să fie o victimă. De cele mai multe ori este o jucărie în mâna oamenilor cu bani. Dacă ai bani, faci alţi bani în fotbal şi poţi controla desfăşurarea evenimentelor. Iar suporterii doresc victoria, doresc performanţe. De fapt, ei, suporterii, sunt oamenii minunaţi din fotbal !  Îmi place Petrolul, dar se pare că cineva nu vă iubeşte ! Să ştiţi că nu este suficient să vreţi voi să câştigaţi. Trebuie să vă lase şi cei care conduc fotbalul ! Înţelegi tu ce vreau să spun !

R : Văd că te pricepi bine la fotbal, Dane ! Nu te mai întreb şi altele ca cine ştie ce mai aflu!

D.I. Dar ce crezi, că în muzică este altfel ( râde)?

R : Probabil că nu ! Ce planuri aveţi ?

D.I. Vrem să scoatem un nou album, nu ştiu când, încă lucrăm. Plus că mai ne trebuie ceva bani, iar cu muzica live se câştigă mai greu ! Avem piese noi, câteva le-aţi ascultat şi în seara aceasta.

R : La final, îţi propun  o târg. Din nou, muzica şi sport, Mai exact, fotbal ! Dacă Petrolul câştiga titlul anul acesta, putem anunţa că band-ul Timpuri Noi va deschide balul la petrecere ?

D.I. Fără probleme! Câştigaţi şi vom fi aici! Timpuri Noi va da tonul festivităţilor sau, aşa cum ai spus, vom deschide balul! Pentru suporteri ar fi grozav! Să dea Dumnezeu să fie aşa !

R; Dan, îţi mulţumesc mult şi te mai aşteptăm pe aici ! Să ai numai bine !