Organizatorul festivalurilor Untold, de la Cluj-Napoca şi Neversea, de la Constanţa, recrutează două mii de voluntari pentru aceste manifestări, înscrierile urmând să se încheie în 7 iunie. Potrivit organizatorilor, sunt căutate persoane între 16 şi 35 de ani, care pot face parte chiar din echipa de festival a artiştilor invitaţi, beneficiind de acces la festivaluri şi de două mese pe zi.

Potrivit unui comunicat al organizatorilor, voluntarii pot opta pentru toate departamentele din cadrul celor două festivaluri.

“Cel mai bun festival din Europa, Untold şi cel mai mare festival de la malul Mării Negre, Neversea recrutează peste 2.000 de voluntari. Doritorii vor avea ocazia să opteze pentru toate departamentele din cadrul festivalurilor iar unul dintre avantajele voluntariatului poate să însemne chiar oportunitatea de a face parte din echipa de festival a lui Armin van Buuren, Martin Garrix sau Ellie Goulding”, se arată în comunicat.

Perioada de recrutare a început în 26 mai şi se încheie în 7 iunie, iar răspunsurile către voluntari vor fi trimise în perioada 8 - 12 iunie, fiind căutate persoane între 16 şi 35 de ani.

Cei peste 2.000 de voluntari vor fi repartizaţi în funcţie de preferinţe, dar şi de aptitudinile şi abilităţile lor.

“Departamentele unde voluntarii pot activa sunt: info point, comunicare, stewards, logistică, greeters, user experience, echipă mobilă, emergency team şi eco team. Voluntarii vor beneficia de un program de pregătire de 16 ore în care vor învăta elemente de managementul proiectelor, comunicare, customer care şi self management. Cei aleşi vor primi un echipament de festival, acces la festival şi două mese pe zi”, a mai precizat sursa citată.

Înscrierile au loc pe site-urile celor două festivaluri.

Festivalul Untold are loc între 3 - 6 august la Cluj-Napoca, iar festivalul Neversea este programat să se desfăşoare între 7 - 9 iulie, la Constanţa.