Turneul ”The Joshua Tree” al formaţiei irlandeze U2 a debutat la Vancouver cu mai multe probleme de organizare - din raţiuni de securitate, accesul s-a făcut greu, mai mult de jumătate dintre spectatori ratând recitalul Mumford & Sons din deschidere, iar noul sistem implementat de Ticketmaster nu a funcţionat corespunzător.

Fanii prezenţi la show-ul din Vancouver au petrecut ore la coadă pentru a intra în stadion, cei mai mulţi pătrunzând în incintă după terminarea concertului grupului Mumford & Sons care a deschis pentru U2, potrivit nme.com.

Pe Twitter, au fost publicate mai multe mesaje în care spectatorii s-au plâns că stadionul a avut o intrare pentru miile de fani care aveau locuri în picioare, pe gazon, şi doar patru căi de acces pentru cei cu bilete în tribune.

”Stadionul British Columbia este 10% ocupat la Mumford & Sons. Bună treabă aţi făcut cu organizarea securităţii!”, a scris un fan pe Twitter.

Alţii s-au plâns de faptul că noul sistem pentru cardurile de credit implementat de stadion şi de Ticketmaster a cauzat întârzieri mari. Iniţiativa are ca scop combaterea speculei cu bilete. Astfel, la intrare, clienţii au fost nevoiţi să prezinte şi cardul de credit cu care au cumpărat tichetele.

BC Place (aşa cum este denumit stadionul) a răspuns, pe Twitter: ”Ne cerem scuze pentru întârzierile din seara aceasta. Nu vă îngrijoraţi, vom face accesul tuturor până ce U2 va începe să cânte. Va fi o noapte minunată!”.

Poliţia din Vancouver a adăugat pe aceeaşi reţea de socializare: ”Echipa de pe BC lucrează cât de rapid poate pentru a face accesul fanilor la concert. Vă rugăm să fiţi răbdători: pregătiţi-vă pentru controlul biletului şi al genţilor”.

Turneul prin care este marcată împlinirea a 30 de ani de la lansarea albumului ”The Joshua Tree” a fost deschis cu piesa ”Sunday Bloody Sunday” de pe discul ”War”, apărut în 1983. Setlist-ul a cuprins toate cele 11 melodii de pe materialul discografic din 1987.

Formaţia U2 va ajunge în Statele Unite şi în Europa, în oraşe ca Berlin, Roma, Barcelona, Dublin, Paris, Amsterdam şi Bruxelles, în lunile iulie şi august.

O nouă ediţie a albumului ”The Joshua Tree” a fost relansată, pentru a marca aniversarea.

Albumul ”The Joshua Tree”, lansat pe 9 martie 1987, conţinând single-uri precum ”With Or Without You”, ”I Still Haven’t Found What I’m Looking For” şi ”Where The Streets Have No Name”, a fost lăudat de criticii de specialitate şi adorat de public, ocupând primul loc în topurile muzicale din mai multe ţări şi fiind vândut în peste 25 de milioane de copii pe plan mondial.

Trupa irlandeză U2, înfiinţată în 1976 la Dublin, este formată din solistul Bono (Paul Hewson), chitaristul The Edge (David Evans), basistul Adam Clayton şi toboşarul Larry Mullen Jr. Stilul muzical al grupului s-a înscris iniţial în curentul post-punk, însă a evoluat ulterior şi a încorporat numeroase influenţe din multe alte genuri. Cele 13 albume de studio ale formaţiei, printre care se remarcă ”The Joshua Tree” (1987), ”Achtung Baby” (1991), ”Pop” (1997), ”All That You Can't Leave Behind” (2000) şi ”How to Dismantle an Atomic Bomb” (2004), s-au vândut în peste 170 de milioane de copii pe plan mondial.

Trupa U2 a câştigat 22 de premii Grammy - mai mult decât oricare altă formaţie din lume - şi a fost inclusă în Rock and Roll Hall of Fame în 2005.