Regele Rock'n'Roll-ului, The King, ”the one and only”, apelativele curg valuri în ziare, reviste, la televizor sau pe internet. Nu mai e printre noi de aproape patru decenii, dar e ”veşnic viu” prin muzica sa. Descrierea de mai sus poartă numele de Elvis Presley.

Rock'n'Roll, muzică dansantă, dar şi cele mai frumoase balade. În această perioadă, în care îndrăgostiţii celebrează iubirea, play pe piesa ”Love me tender” se dă de mai multe ori decât de obicei. Elvis a iubit această piesă. A primit-o de-a gata, dar nu i-a plăcut, aşa că s-a ”apucat” de ea. A schimbat atât linia melodică, dar şi versurile.Practic, a compus o piesă nouă, devenind astfel mai mult decât cântăreţ.

”A ajustat muzica şi versurile în propria-i manieră, care să-l reprezinte. Elvis are cea mai teribilă ureche pe care un om o poate avea din toţi cei mulţi pe care i-am întâlnit până acum”, spunea despre Rege, compozitorul şi prietenul său, Ken Darby

Povestea piesei începe simplu, dar continuă... în stilul lui. Prima audiţie, primul succes

"Love Me Tender" a fost înregistrată în 1956 de Elvis Presley, versurile şi muzica fiind semnate de Ken Darby (sub pseudonimul Vera Matson, numele soţiei sale) şi de Elvis Presley. Melodia a fost inspirată din balada "Aura Lee", care fusese lansată în 1861.

"Aura Lee" a fost sursă de inspiraţie, însă intensitatea finală a fost dată de personalitatea amplă a LUI.

”El nu se pricepe să citească muzica pe note, dar nici nu are nevoie de asta. Tot ce am făcut a fost să interpretez piesa o singură dată în prezenta lui şi a ştiut imediat să o adapteze pentru el. Asta ştie cel mai bine Elvis: ceea ce e potrivit pentru el” (Ken Darby)

Pentru ''Love Me Tender'', Elvis a fost şi producător, melodia fiind înregistrată la RCA recordings.

Prima audiţie a melodiei a fost la 9 septembrie 1956, la The Ed Sullivan Show, cu o lună înainte ca melodia să apară şi pe coloana sonoră a filmului ''Love Me Tender'', în care Elvis Presley interpretează unul dintre rolurile principale.

Imediat după lansare, ”Love me Tender” a urcat pe primul loc în topurile Billboard

Single-ul a debutat pe poziţia a doua în "Best Sellers in Stores" pop singles chart, iar în noiembrie 1956 ajungea pe primul loc în Billboard charts, rămânând pe această poziţie timp de cinci săptămâni. De asemenea, a fost timp de trei săptămâni pe locul al treilea în R&B chart.

Nici filmul nu a fost de ”lepădat”: Debutul cinematografic al lui Elvis, succes din succesul piesei

Filmul ''Love Me Tender'' este o producţie CinemaScope motion picture din 1956, regizată de Robert D. Webb şi în care joacă în rolurile principale Richard Egan, Debra Paget şi Elvis Presley, acesta fiind debutul său cinematografic. Filmul trebuia să se numească iniţial ''The Reno Brothers'', dar după succesul melodiei ''Love Me Tender" care atinsese vânzări record pentru un single, titlul filmului a fost schimbat