Domnica Cemortan, o tânără din Republica Moldova, a confirmat marţi că a fost amanta lui Francesco Schettino, comandantul vasului Costa Concordia al cărui naufragiu s-a soldat cu 32 de morţi, şi că se afla pe puntea comandamentului împreună cu acesta, în momentul accidentului.

Mai jenant a fost că acesta a părăsit nava care se scufunda, înaintea propriului echipaj ori a pasagerilor. Conform legilor marinăreşti căpitanul pleacă ultimul de pe vas, orice s-ar întâmpla. Schettino a fost blamat de opinia publică şi pus sub acuzare de autorităţi pentru gestul incalificabil de a-şi fi părăsit nava, înaintea evacuării.

„Da, am avut o relaţie cu Francesco Schettino, dar de la naufragiu nu l-am mai văzut“, a declarat tânăra, citată de media, în faţa tribunalului din Grosseto unde are loc procesul fostului comandant al pachebotului. Ea a admis că a fost invitată pe pachebot. Mărturia ei l-a pus într-o situaţie jenantă pe Francesco Schettino, un bărbat căsătorit, care a compărut în faţa justiţie pentru acest naufragiu în apropiere de insula Giglio ce s-a soldat cu 32 de morţi în ianuarie 2012. 
În noaptea de 13 ianuarie 2012, nava Costa Concordia a eşuat printre stânci la câteva zeci de metri de insula Giglio, având la bord 4.229 de persoane, între care 3.200 turişti.