Actorul de la Hollywood Charlie Sheen, în vârstă de 51 de ani, a dezvăluit în 15 noiembrie că a fost diagnosticat cu HIV, iar ulterior el a încercat un nou medicament revoluţionar, PRO-140, cu ajutorul căruia este suprimat virusul, potrivit contactmusic.com.

Actorul a mărturisit într-un interviu că medicamentul a oprit virusul să se mai extindă şi că acum este practic nedetectabil în sânge. 

"Pot să spun cum m-am simţit atunci şi cum mă simt astăzi. Vorbim de o transformare. Într-o clipă te afli pe drumul pierzaniei, în următoarea eşti pe drumul providenţei. Este uimitor", a spus el. 

Medicul Nader Pourhassan, şeful clinicii CytoDyn a confirmat pentru Mail Online că ultimele două teste de sânge ale actorului au avut ca rezultat "ţintă nedetectată", ceea ce înseamnă că virusul a fost suprimat. 

În mod normal, HIV este tratat zilnic cu un coctail de medicamente cu scopul de a asigura că virusul nu se instalează şi nu cauzează sindromul imunodeficienţei dobândite (SIDA). 

Noul medicament experimental, fabricat de compania americană CytoDyn, constă într-o injecţie pe săptămână. Cu toate că PRO-140 nu elimină toate tulpinile de HIV, este eficient împotriva R5, tulpină cu care sunt infectaţi mai mult de două treimi din persoanele diagnosticate pozitiv, şi daca ar fi prescris de medici pentru utilizare mai largă, ar ajuta milioane de pacienţi. 

"Am crezut că voi fi prozonierul acestui coctail pentru totdeauna, dar uitaţi-vă la mine acum", a spus Charlie Sheen. "Sunt atât de recunoscător pentru geniul celor de la CytoDyn care au creat asta", a mai spus el. 

Charlie Sheen, fostul star al serialului de comedie ”Doi bărbaţi şi jumătate”, a anunţat în mod public că este seropozitiv, în noiembrie 2015, şi a confirmat în acelaşi anunţ faptul că a fost diagnosticat cu HIV în urmă cu mai mulţi ani.

Întrebat care a fost reacţia sa imediat după ce a aflat diagnisticul, Charlie Sheen a spus: ”M-am gândut că nu se poate, că e vorba de o greşeală, i-am rugat pe medici să facă testele încă o dată. În tot acel haos, îţi spui întotdeauna: «Asta li se întâmplă altora, nu mie!»”.

Charlie Sheen, fiu al unui ”veteran” de la Hollywood, Martin Sheen, a devenit cunoscut în 1986 cu rolul din filmul ”Platoon”, regizat de Oliver Stone. După mai multe roluri pe marele ecran, a făcut tranziţia spre televiziune şi a jucat în ”Doi bărbaţi şi jumătate”, un sitcom extrem de popular. 

Carlos Irwin Estévez, născut pe 3 septembrie 1965, cunoscut sub numele de scenă Charlie Sheen, este un celebru actor american, cunoscut în special pentru rolurile sale din serialele ”Doi bărbaţi şi jumătate/ Two and a half Men” şi ”Anger Management”. În anul 2010 Charlie Sheen a fost cel mai bine plătit actor din industria de televiziune, cu venituri de 1,8 milioane de dolari obţinute într-un singur sezon.

Viaţa privată a actorului Charlie Sheen a fost însă marcată de numeroase probleme cu justiţia, cauzate de consumul de alcool şi stupefiante, dar şi din cauza unor episoade de violenţă domestică. Din acest motiv, starul american a fost concediat în martie 2011 de CBS şi Warner Bros din serialul ”Two and a Half Men”.

viewscnt