Dacă Transfăgărăşanul se va închide la 1 noiembrie, iar circulaţia este deja oprită pe Transalpina, şoferii români dornici de senzaţii tari şi peisaje montane spectaculoase mai au o variantă.
Transrarăul este cea mai modernă şosea alpină din România. Drumul de 28 de kilometri oferă numeroase privelişti frumoase, şi poate fi parcursă şi cu bicicleta sau chiar pe jos.
Acest drum a fost reabilitat în urmă cu doi ani şi s-a transformat rapid într-o atracţie turistică importantă în Bucovina.
Pasionaţii de munte nu vor fi dezamăgiţi de ce le oferă drumul. La Pietrele Doamnei se practică escalada. Există peste 130 de trasee de căţărare în zona Rarăului.
Transrarăul porneşte din localitatea Pojorâta, judeţul Suceava, sub denumirea de DJ175A, până în apropiere de Cabana Rarău, şi trece prin localitatea Chiril şi pe lângă Mănăstirea Rarău.
Transrarăul este un drum mai îngust decât Transfăgăraşanul sau Transalpina, iar viteza de rulare nu ar trebui să depăşească 30 de kilometri pe oră. Transrarăul va fi şi el închis pe perioada iernii.