Subsolul casei lui Prince a fost deschis, iar autorităţile au declarat că artistul a stocat acolo muzică suficientă pentru ca în fiecare an să poată fi lansat câte un nou album, timp de o sută de ani, informează consequenceofsound.net.

Subsolul proprietăţii Paisley Park a fost deschis de Bremer Trust, compania care administrează averea starului, după moartea acestuia. 

Potrivit ABC News, Bremer Trust a forţat intrarea în subsol, deoarece codul de acces era cunoscut doar de artistul american.

Susan Rodgers, inginer de sunet cu care a colaborat Prince în anii 1980, a declarat pentru The Guardian că încă din 1987 acel subsol era ”aproape plin”.

”Când am plecat eu, în 1987, era aproape plin. Rând cu rând, era tot ce realizasem noi. Nici nu-mi pot închipui ce s-a mai făcut de atunci”, a afirmat Susan Rodgers.

Din cauza faptului că nu a existat un testament al lui Prince, în prezent, între cei şase fraţi şi fraţi vitregi ai artistului - moştenitorii de drept ai averii starului american, evaluată la câteva sute de milioane de dolari - au început să apară dispute.

Prince a murit, pe 21 aprilie, la vârsta de 57 de ani. Trupul neînsufleţit al artistului a fost descoperit în studioul lui de înregistrări Paisley Park din Chanhassen, un oraş din statul american Minnesota.

Cântăreţ, compozitor, aranjor şi instrumentist, considerat unul dintre cei mai inventivi muzicieni din epoca modernă, Prince s-a inspirat din artişti aparţinând unor genuri muzicale diferite, precum James Brown, The Beatles şi Jimi Hendrix. Printre piesele sale de succes se numără ”Little Red Corvette”, ”Let's Go Crazy”, ”When Doves Cry”, ”Cream” şi ”Get Off”.

Originar din Minneapolis, a devenit cunoscut la sfârşitul anilor 1970 cu piesa ”Wanna Be Your Lover” şi în următoarele decenii a cucerit publicul şi topurile muzicale cu albume precum ”1999” şi ”Purple Rain”.

Prince a câştigat şapte premii Grammy şi cele 39 de albume ale sale s-au vândut în peste 100 de milioane de copii. Artistul a câştigat premiul Oscar pentru cel mai bun cântec original, în 1985, cu single-ul ”Purple Rain”, de pe coloana sonoră a filmului omonim.