Zhang Jingna, este o tânără de 23 de ani, care transformă fotografiatul într-o adevărată artă. Oriunde merge este cu aparatul în mână şi fiecare obiect imortalizat capătă o nuanţă aparte în fotografiile ei.

Născută în suburbiile Beijing-ului, într-o familie săracă de sportivi, Zhang Jingna s-a mutat în Singapore la vârsta de opt ani. La 14 ani, la doar nouă luni după ce pusese pentru prima dată mâna pe o armă cu aer comprimat, a doborât un recordul naţional şi a intrat în echipa naţională de TIR. Doi ani mai târziu, a plecat la şcoala de fete Raffles, pentru a studia designul vestimentar.

Aici, avea să atingă, pentru prima dată, aparatul de fotografiat. Începând din acel moment, viaţa ei s-a transforme radical: în 2007 a părăsit şcoala şi sportul pentru a se dedica fotografiei. Un an mai târziu, la vârsta de 20 de ani, realiza o campanie importantă pentru Mercedes Benz Taiwan şi devenea colaborator permanent pentru Harper Bazaar Singapore.

În 2009 a fost cel mai tânăr bursier al Master Photographers Association (Marea Britanie). În prezent locuieşte în Los Angeles, iar creaţiile ei romantice, eterice şi senzuale i-au adus în portofoliu nume ca Montblanc, Lancôme, Canon, Pond sau Elle.

Sursa: webcultura.ro