Autorităţile din regiunea ruseasca Arhanghelsk au decis să interzică sărbătorirea Halloween-ului in şcolile locale, scrie Daily Telegraph, cu referire la unul dintre ziarele ruseşti.

Ministerul regional al Educaţiei şi Ştiinţei a anuntat că această sărbătoare nu corespunde „valorilor tradiţionale rusesti” şi are un impact negativ asupra „copiilor”.

Tot în Rusia, la începutul acestei luni, la Krasnoyarsk, Eparhia Bisericii Ortodoxe Ruse, bazându-se pe aceleaşi argumente, a cerut autorităţilor locale sa interzica celebrarea Halloween-ului. Preotul Maxim Zolotuhin a anuntat pe unul dintre canalele locale de televiziune că, după Halloween, copiii simt de multe ori sentimentul de depresie, deoarece ei nu ştiu să faca diferenta dintre joaca şi realitate. Printre alte exemple, publicaţia aminteste o interdictie similara, veche de doi ani, din regiunea Omsk. Aceasta a fost justificată prin necesitatea de a proteja copiii din Rusia de „influenţa culturală periculoasă a SUA”.

În cele din urmă Daily Telegraph ne aminteşte că ruşii au început să sărbătorească Halloween după prăbuşirea Uniunii Sovietice. Cu toate acestea, oficialii ruşi continua sa priveasca cu suspiciune această sărbătoare, susţinând că este „un cult al propagandei mortii” şi transforma tinerii în „extremişti.”