Publicaţia The Indepenent relatează despre studiile privind profesiile în care se pot găsi cei mai mulţi psihopaţi.

”Poate fi dificil să identifici un psihopat. Şi asta, nu în ultimul rând, pentru că mulţi oameni afişează trăsături de personalitate conforme cu psihopatiile, chiar dacă nu au cu adevărat o tulburare de personalitate. Psihopaţii sunt creaturi antisociale ; dar numai dacă eşti un antisocial nu înseamnă că eşti automat şi un psihopat. Sunt totuşi şanse mai multe să dai de un psihopat în unele locuri de muncă decât în altele.

În conformitate cu studiile realizate în ultimii 70 de ani, psihopaţii tind să nu aibă remuşcări în urma unor acte distructive şi nu sunt capabili de empatie – de exemplu, calităţi care se cer unui director executive atunci când trebuie să dea afară mii de oameni ca să scadă costurile unei companii. Dar psihopaţii pot fi de asemenea impulsive, manipulative şi cu tendinţe spre promiscuitatea sexuală.

Mai multe studii efectuate de cercetătorul Scott Lilienfeld arată că psihopaţii au tendinţa de a-I domina pe ceilalţi, calităţi apreciate într-un tribunal sau într-o sală de operaţii. Care sunt, aşadar, profesiile în care ai cele mai multe şanse de a da peste un psihopat?”

The Independent, citat de RFI, face un clasament al profesiilor în care sunt cele mai  multe şanse de a da peste un psihopat. Pe locul intâi sunt preşedinţii de companii, temuţii şi respectaţii CEO.

Urmeză apoi: avocaţii, personalul din industria audiovizuală, personalul din vânzări, chirurgii, jurnaliştii, poliţiştii, clericii, bucătarii şefi şi funcţionarii publici.

SURSA: Gindul.info