Guvernul Italiei a aprobat luni un decret legislativ care va interzice fumatul în vehiculele în care călătoresc minori şi femei gravide, alături de alte măsuri menite să combată sau să descurajeze consumul de tutun, relatează Agerpres.

Pentru transformarea sa în lege, decretul va trebui revizuit de comisiile competente şi să fie publicat în „Gazzetta Ufficiale”.

Ministrul Sănătăţii, Beatrice Lorenzin, a scris pe profilul său de Twitter că acest lucru se va întâmpla „înainte de Crăciun”.

Printre alte măsuri menite să combată fumatul este şi cea de a fi scoase de la vânzare pachetele de câte zece ţigări, mai accesibile tinerilor decât cele tradiţionale cu 20 de ţigări, şi prin urmare mai ieftine.

Pachetele de ţigări vor fi însoţite de imagini explicite privind consecinţele fumatului, care vor trebui să acopere 65% din suprafaţă. Se prevede de asemenea interzicerea fumatului în împrejurimile centrelor spitaliceşti şi impunerea de sancţiuni pentru cei care vând sau furnizează produse derivate din tutun minorilor.

O măsură similară a intrat în vigoare, de la 1 octombrie, în Anglia.