Un grup de medici au ajuns la concluzia că blugii foarte strâmţi – skinny jeans – pot afecta grav muşchii şi nervii picioarelor.

Într-un articol publicat de BBC, jurnaliştii britanici spun povestea unei femei de 35 de ani care a fost scoasă dintr-o pereche de skinny jeans cu ajutorul foarfecii, după ce gambele i s-au inflamat foarte mult, potrivit unui material publicat în ”Journal of Neurology, Neurosurgery and Psychiatry”.

Femeia a petrecut câteva ore împachetând lucruri în cutii, acasă, în Australia, însă seara abia mai putea să meargă. Medicii susţin că femeia a suferit o criză a sindromului de compartiment, care este agravat de aceşti blugi.

Sindromul de compartiment e o boală dureroasă şi periculoasă, provocată de o inflamaţie a unei grupe de muşchi care este presată, în cazul australiancei – gambele.

Femeia a căzut şi nu a reuşit să se mai ridice, iar apoi a petrecut câteva ore, în dureri, pe podea. După ce a ajuns la spital, medicii din Adelaide au observat că avea partea de jos a picioarelor foarte umflată.

Deşi picioarele erau calde şi avea circulaţia bună, muşchii erau foarte slabi, iar femeia nu îi mai simţea. Presiunea a afectat muşchii şi nervii din gambe.

Abia după patru zile de tratament intravenos, femeia a reuşit să meargă din nou.

Alţi medici au raportat mai multe cazuri în care coapsele au fost afectate de blugii foarte strâmţi, însă şansele de a pierde simţul asupra acestora sunt destul de mici.