Au trecut aproape 25 de ani de când Freddie Mercury a murit şi a lăsat milioane de fani cu ochii în lacrimi, dar formaţia Queen a reuşit să continue activitatea, iar în următoarea perioadă se va afla în Europa într-un turneu.

După decesul lui Mercury din 1991 şi retragerea lui Deacon din 1999, Brian May şi Roger Taylor au continuat să cânte frecvent împreună folosind numele Queen. Între 2004 şi 2009 au colaborat cu Paul Rodgers, sub numele de Queen + Paul Rodgers, iar după 2009 colaborează cu excentricul Adam Lambert, alături de care se află în turneul european.

Noul solist este câştigătorul concursului „Vocea Americii” şi a admis în urmă cu câţiva ani că este homosexual, dar vocea puternică a fost mai presus de orientarea sexuală, mai ales că şi despre Freddie Mercury se ştia că este bisexual convins.

Turneul european a început săptămâna trecută cu un concert electrizant în Paris, unde publicul prezent a putut asculta cele mai cunoscute piese ale formaţiei: „Another bites the dust”, „We will rock you”, „I want it all”, „Show must go on”, „We are the champions”, dar şi „Bohemian Rapsody” şi „Love of my life”.

Membrii trupei le-au făcut o mare surpriză spectatorilor şi au folosit proiecţii video cu Freddie Mercury, care a cântat astfel cu noul solist câteva piese.

Următoarele concerte sunt programate în mai multe oraşe din Germania (Munchen, Berlin, Hamburg şi Frankfurt), apoi vor continua în Bruxelles, Praga şi Zurich. Aici puteţi vedea programul trupei din următoare perioadă.