Cea de a noua ediţie a Festivalului "Ploieşti Hot Jazz Summit" va avea loc la sfârşitul săptămânii. Timp de patru zile spectatorii vor avea privilegiul de a asculta live interpretări de excepţie ale unora dintre cei mai importanţi muzicieni din România. Festivalul se va desfăşura la Filarmonica "Paul Constantinescu" din Ploieşti în perioada 20-23 noiembrie. Asistăm, de fapt, la o revenire a regalului de jazz la Filarmonica, prima ediţie fiind organizată aici în 1969.

"Este o revenire a festivalului aici unde îi este locul. Filarmonica din Ploieşti a organizat prima ediţie în 1969, iar după doi ani festivalul s-a mutat la Sibiu", a declarat dirijorul Radu Postăvaru, directorul Filarmonicii Paul Constantinescu, într-o conferinţă de presă.

Festivalul va debuta joi, 20 noiembrie, cu un Concert simfonic extraordinar "Classy Jass" sub bageta dirijorului Ilarion Ionescu Galaţi, solist fiind violonistul Florin Ionescu Galaţi. Vineri, 21 noiembrie, vor fi două concerte. De la ora 19.00, are loc Concertul "Jazzapella", sextetul vocal care reprezintă grupul nr.1 sub aspect valoric în România, iar  de la ora 21.00 are loc Concertul Virtuoso cu Trio Alex Pădureanu.

Sâmbătă, 22 noiembrie, este seara blues-ului. Astfel de la ora 19.00, are loc concertul Mike Godoroja & Blue Spirit, iar de la 21.00. A.G. Weinberger demonstrează de ce este "Gringo de România".

Duminică, 23 noiembrie vom avea parte de o surpriză. De la ora 19.00 Cezar Ouatu, cel supranumit Cezar The Voice, demonstrează că este un artist complet. Artistul care este solist al Filarmonicii "Paul Constantinescu" din Ploieşti a pregătit o seară deosebită alături de Puiu Pascu Band. De la ora 21.00, are loc concertul Răzvan Cojanu Quartet, trupă care dovedeşte că noua generaţie a jazzului din România are foarte multe de spus în acest domeniu.

Festivalul este organizat de Filarmonica Paul Constantinescu şi Primăria municipiului Ploieşti, iar costurile unui asemenea regal muzical ajung în jurul sumei de 65.000 de lei, bani proveniţi din fonduri locale, dar şi din sponsorizări.

Preţul biletelor este următorul:

- pentru o seară de festival- 50 de lei

- pentru două zile de festival- 90 de lei

- pentru trei zile de festival- 130 de lei

- pentru patru zile de festival- 160 de lei.

- pentru elevi, studenţi sau pensionari preţul biletului este de 25 de lei/ zi.