Noi specii de animale, precum urşii polari şi anumite subspecii de gazele, balene şi rechini, au fost adăugate pe lista speciilor migratoare care trebuie să fie protejate, de reprezentanţii celor 120 de ţări semnatare ale Convenţiei de la Bonn (CMS), între 4 şi 9 noiembrie, scrie AFP.

31 de specii noi au fost înscrise pe această listă, iar printre animalele protejate figurează ursul polar, cu o populaţie estimată între 20.000 şi 25.000 de exemplare şi al cărui habitat se micşorează din cauza încălzirii din zona arctică, dar şi gazela cu frunte roşie, originară din Africa, şi dropia, o pasăre prezentă în Europa şi Asia.
Din lumea marină, mai multe specii de rechin (rechinul-buldog şi rechinul-ciocan) şi pisicile de mare au fost incluse pe lista animalelor care trebuie să fie protejate.

Convenţia de la Bonn pentru conservarea speciilor migratoare aparţinând faunei sălbatice, intrată în vigoare în 1983, stipulează că statele semnatare trebuie să protejeze aceste vieţuitoare care trăiesc pe teritoriile lor sau care le traversează.

Următoarea conferinţă a CMS va avea loc în 2017, în Filipine.