James Foley, jurnalistul american decapitat de grupul Stat Islamic, şi ziaristul britanic John Cantlie, ţinut ostatic în prezent în Siria, s-au convertit la islam. Informaţia a fost făcută publică de un islamist belgian, care a precizat că cei doi au fost forţaţi să adopte mahomedanismul, relatează AFP.
   
Jejoen Bontinck, un belgian de 19 ani convertit la islam care a fost arestat în octombrie 2013 pentru apartenenţă la un grup terorist, le-a declarat anchetatorilor că a fost deţinut într-un penitenciar din Alep de grupul terorist Stat Islamic, care îl suspecta de spionaj.
   
"Foley şi Cantlie au fost răpiţi de Frontul Al-Nusra", filiala siriană a reţelei Al-Qaida. "Cei doi au fost mutaţi de mai multe ori şi au fost torturaţi de gruparea teroristă, după care au fost predaţi grupului Stat Islamic", a explicat Bontinck.
   
"După două săptămâni de detenţie, cei doi jurnalişti s-au convertit la islam. Mi-au povestit că nu avuseseră vieţi exemplare, că nu îşi respectaseră foarte mult mamele", a explicat Jejoen Bontinck.
   
"Însă este foarte probabil să se fi convertit forţat la islam", a precizat islamistul.
   
Jurnalistul american James Foley a fost decapitat în august. John Cantlie este ţinut ostatic şi în prezent.