Actorul francez Gerard Depardieu, celebru atât pentru prodigioasa sa carieră profesională, cât şi pentru excesele de diverse tipuri, a declarat că poate bea chiar şi 14 sticle de alcool pe zi, transmite EFE, citând dintr-un interviu publicat  în revista "So Film".

"Încep acasă, cu şampanie sau vin roşu, înainte de ora 10.00. Apoi, mai beau şampanie, pastis, o jumătate de sticlă, poate. Vine după aceea masa, însoţită de două sticle de vin. Seara, şampanie, bere şi, din nou, pastis, în jurul orei 17.00, ca să termin sticla. Mai târziu, vodcă şi/sau whisky", a explicat artistul în vârstă de 65 de ani.

El recunoaşte că, după ce a început să bea, nu îşi mai poate modera consumul de alcool. "Dacă încep să beau, nu beau ca o persoană normală. Pot să dau pe gât 12,13, 14 sticle pe zi", a afirmat interpretul unor roluri cunoscute în întreaga lume precum Obelix, Cyrano de Bergerac şi, mai recent, Dominique Strauss-Kahn.

"Când mă plictisesc, beau", explică el, asigurând că niciodată nu se îmbată de tot, ci termină ziua doar "puţin pilit". Metoda folosită în acest scop este clară: "o siestă de zece minute şi gata, puţin vin rose şi te simţi ca o roză".

Gerard Depardieu este conştient de faptul că aceste obiceiuri îi pun sănătatea în pericol şi povesteşte că a avut nevoie de o operaţie de "bypass" din cauza colesterolului crescut şi "a altor lucruri".