Sute de turişti şi localnici au asistat vineri seară în Buşteni, la un meci demonstrativ la care au participat Simona Halep, Ilie Năstase, medicul Irinel Popescu şi cântăreţul Marcel Pavel, cu ocazia inaugurării arenei de tenis „Ilie Năstase“, din centrul staţiunii prahovene. Meciul demonstrativ a fost precedat de o ceremonie de decernare a titlurilor de cetăţeni de onoare ai oraşului Buşteni mai multor personalităţi, între care: Sandra Izbaşa -  gimnastă română de talie mondială,  Horaţiu Mălăele - actor, regizor, caricaturist şi scriitor român, acad. prof. dr. Irinel Popescu - medic şi academician român, prof. dr. Ioan Lascăr - renumit fondator, organizator şi conducător al Clinicii de vârf „Chirurgie Plastică, Estetică şi Microchirurgie Reconstructivă“ din cadrul Spitalului Clinic de Urgenţă Bucureşti.

„Mă bucur din suflet pentru această iniţiativă, mai ales că la doi ani de la câştigarea medaliei de aur de la Londra, autorităţile locale din Buşteni mi-au acordat acest titlu de cetăţean de onoare al oraşului. Dacă Ilie Năstase va preda lecţii de tenis pe această arenă din Buşteni, atunci şi eu aş putea învăţa copii, tainele gimnasticii, dacă se va construi aici şi o sală de gimnastică“, ne-a spus gimnasta Sandra Izbaşa.

Sutele de turişti prezenţi în centrul staţiunii Buşteni au avut ocazia să asiste la un meci demonstrativ în cadrul căruia au intrat pe teren Simona Halep, Ilie Năstase, medicul Irinel Popescu, cântăreţul Marcel Pavel, dar şi primarul staţiunii Buşteni, Emanoil Savin, precum şi tatăl Simonei Halep. Ulterior zeci de copii primind autografe de la Ilie Năstase şi Simona Halep. La finalul meciului, Simona Hapel a spus că obiectivul său pentru acest sezon.
competiţional este să participe la Turneul Campioanelor şi să câştige această competiţie.

„În perioada următoare am foarte multe antrenamente şi îmi doresc foarte mult să ajung la Turneul Campioanelor şi să câştig meciuri acolo. Este un lucru îmbucurător că a fost inaugurată această arenă de tenis de la Buşteni, mai ales că cei mici vor avea ocazia să înveţe acest frumos sport. Viaţa mea s-a schimbat în bine după ce au început să apară primele rezultate notabile în tenis, unde performanţa se câştigă cu greu“, ne-a declarat  Simona Halep.

La rândul său, Ilie Năstase le-a declarat ziariştilor că, în opinia sa, sportul va avea un viitor în România dacă se vor implica investitorii privaţi.

„A fost un meci demonstrativ şi îi mulţumesc Simonei că avenit aici la Buşteni. Este prima „arenă Ilie Năstase“ din ţară şi mă simt onorat. Pentru copii este important să vadă la televizor şi tenis, nu doar fotbal, iar astfel de arene sunt necesare iar Simona este un exemplu pentru ei. Dacă până acum era sloganul cu Nadia, Ilie şi cu Hagi, iată că a venit şi Simona dar condiţia este să câştige cât mai multe turnee. Din câte am înţeles eu, sportul nu e o prioritate în România. Dacă privaţii se implică, atunci o să avem sport“, a afirmat Ilie Năstase.

Arena de tenis, care poartă numele lui Ilie Năstase, a fost construită în cadrul proiectului cu finantare europeană „Modernizarea infrastructurii şi creşterea calitătii serviciilor turistice în statiunea Busteni“, este amenajată în aer liber, dispune de 500 de locuri pentru spectatori si are o suprafaţă de aproximativ 650 de metri pătraţi. Proiectul european în cadrul căruia a fost construită arena de tenis are o valoare de peste 15 milioane de lei şi include, de asemenea, construirea altor obiective, respectiv a unui pavilion muzical, a unui loc de joacă pentru copii, amenajarea unor parcuri în staţiune, reabilitarea unor străzi şi realizarea unei instalaţii de iluminat pentru pârtia Kalinderu. Inaugurarea arenei de tenis s-a încheiat cu un concert susţinut de Marcel Pavel.