40 dintre cele mai frumoase tinere din Europa se află în acest moment pe Valea Prahovei pentru a participa la marea finală a concursului “Miss Tourism European 2014”, care va fi găzduită vineri seară la Castelul Cantacuzino din Buşteni.

Cele mai frumoase fete din Europa au sosit în România în urmă cu cinci zile, iar după o perioadă de acomodare , cele 40 de concurente  au ajuns în staţiunea Buşteni.  Timp de cinci zile,  fetele s-au aflat într-un cantonament strict!

În această perioadă concurentele au vizitat Casa Poporului, au susţinut sedinţe foto în Poiana Braşov şi Predeal şi au urcat cu telecabina pe platoul masivului Bucegi, fiind evaluate în tot acest timp de un juriu de specialitate.

„Cantonamentul a început cu cinci zile în urmă,  în Bucureşti, unde am făcut sedinţe foto în costume naţionale, după care am vizitat Casa Poporului şi Senatul României apoi am vizitat şi alte locuri frumoase din Bucureşti. Cantonamentul a continuat în  Braşov unde am vizitat centrul istoric şi Castelul Bran. Pe perioada cantonamentului fetele au fost jurizate şi au acumulat puncte. În afara aspectului fizic, contează atitudinea  dar şi bagajul de cunoştinţe generale, ale concurentelor. Ca de obicei finalul evenimentul este la Buşteni, unde va avea loc marea finală.”, ne-a spus Larisa Boriceanu , unul dintre organizatorii concursului

Cele 40 de concurente au ajuns pe Valea Prahovei  şi sunt găzduite în staţiunea Buşteni. Turiştii care au avut ocazia să admire frumuseţile Europei au fost încântaţi, iar edilul staţiunii de la poalele Bucegilor crede că un astfel de eveniment poate promova şi mai mult frumuseţile României.

“Prima ediţie a acestui eveniment a avut loc în 2003 la Buşteni, fiind o realizare de excepţie pe Valea Prahovei. Acum, avem deja experienţă în organizarea unor astfel de evenimente la Buşteni, care iată, a devenit capitala culturală a României pe timp de vară, cu un Festival Internaţional de Teatru la Centrul Cultural Aurel Stroe dar şi cu acest important concurs de frumuseţe care va aveal loc la Castelul Cantacuzino.”, ne-a declarat Emanoil Savin, primarul Buşteniului

Concurentele au încercat să facă faţă cu succes probelor şi sunt foarte încântate de locurile vizitate în România.

“Sunt foarte multe fete frumoase şi am avut timp să ne cunoaştem. Am vizitat locuri foarte frumoase şi sunt încântată de România. Este a doua oară când vizitez această ţară iar oamenii sunt foarte primitori şi prietenoşi.”, ne-a spus reprezentanta Olandei, Ramina Vertoren,  concurentă la “Miss Tourism European 2014”.

După ce s-au pozat în faţa primăriei din Buşteni, cele 40 de concurente au vizitat Castelul Peleş din Sinaia, unde au admirat exponatele şi stilul arhitectural al muzeului naţional. Concursul “Miss Tourism European” se află la a treia ediţie, iar finala organizată în curtea interioară a Castelului Cantacuzino se anunţă a fi una incendiara, plină de concerte diverse şi multe surprize. Turiştii si localnicii au acces gratuit la marea finală care va avea loc vineri, începând cu orele 19.00!