Rucola este o plantă cu foarte multe denumiri: eruca sativa, rugula, colewort sau arugula. Frunzele ei sunt asemănătoare cu cele ale păpădiei, însă sunt rotunjite la margini.
E folosită în bucătărie încă din timpul romanilor, care spuneau că are proprietăţi afrodisiace. Şi e mult mai bogată în vitamine ca salata verde. Rucola conţine cam de opt ori mai mult calciu, de cinci ori mai multă vitamina A, C şi K, şi de patru ori mai mult fier ca salata verde. Mai conţine magneziu, potasiu şi cupru.
Deşi se foloseşte ca o salată, rucola face parte din familia legumelor crucifere, alături de broccoli şi conopida. Cruciferele au un rol important în prevenirea cancerului.
Cel mai indicat este să consumaţi rucola crudă, căci aşa puteţi beneficia de toate proprietăţile ei.
Rucola - de opt ori mai sănătoasă decât salata verde
22 martie 2017





Din aceeaşi categorie:
Vinurile de Budureasca, opt medalii de aur în concursuri internaţionale
(4 octombrie 2013)
180 vizualizări
Alimentul care ajută la curăţarea plămânilor. E considerat o minune a naturii
(8 aprilie 2021)
195 vizualizări
Alimente pe care credeai că nu le mai poţi consuma dacă le congelezi
(31 ianuarie 2017)
166 vizualizări
Şase alimente pe care un specialist în toxiinfecţie alimentară nu le-ar mânca niciodată
(30 iulie 2016)
703 vizualizări
Cele mai toxice alimente din comerţ. Toţi românii trebuie să stea departe de ele, mai ales copiii
(28 septembrie 2020)
573 vizualizări
Alimentul miraculos care scoate grasimea din sange. Trebuie neaparat sa il ai in casa
(2 decembrie 2020)
367 vizualizări
Top 7 alimente care ne pun viaţa în pericol. Le mănânci frecvent, dar nu ştii cât de periculoase sunt!
(13 august 2019)
1149 vizualizări
Beneficiile nebănuite ale ciocolatei
(1 iulie 2013)
101 vizualizări
Shaorma, cel mai sănătos aliment de tip fast-food
(24 iulie 2013 - Clara ION)
1218 vizualizări
Cum să cumperi perele?
(1 octombrie 2013)
1191 vizualizări
Alimente care îmbunătăţesc sănătatea creierului
(6 octombrie 2013)
229 vizualizări
Alimentele care îngraşă cel mai mult. Mare atenţie în ce cantitate le consumi!
(22 ianuarie 2021)
255 vizualizări
Broccoli, leguma anticancer
(11 noiembrie 2015)
188 vizualizări
Ingredientul banal care topeşte grăsimea de pe burtă. Trebuie să îl mănânci în fiecare zi
(24 septembrie 2020)
140 vizualizări
Nutritionist: Cuvantul magic pentru sărbători este cumpătare
(24 decembrie 2017)
229 vizualizări
De ce e bine să consumăm fistic cât mai des
(8 noiembrie 2017)
746 vizualizări
Românii, ultimii din Europa la consumul de peşte
(7 decembrie 2014)
260 vizualizări

Oamenii de stiinta germani au descoperit cea mai veche branza din lume. E

Jocurile de noroc arată la fel în întreaga lume, însă dacă te uiți pe hartă, ai
Ia zi, Bulă, obişnuieşti să fumezi?
Bulă: – Mmm… Aşa şi aşa…
– Dar cât înseamnă „aşa şi aşa”?
– Mmm… Păi cam 4 pachete pe zi.
– Dulciuri mănânci? – Mmm… Aşa şi aşa…
Cam 5 ciocolate pe zi.
– Sărat mănânci?
– Mmm… Aşa şi aşa… Cam o solniţă pe zi pun în mâncare.
– Grăsimi mănânci? – Mmm… Aşa şi aşa…
Cam un kil- două de slană pe zi…
– Prăjit mănânci?
– Mmm… Aşa şi aşa… Pe zi… Cam câte o omletă de 4 ouă şi cartofi prăjiţi, asezonaţi cu cârnaţi
.– Aha… Dar de băut, bei? – A, da! De băut, beau!



„Omul cel mai fericit e cel care-i face fericiţi pe cât mai mulţi oameni.” — Denis Diderot
Curs valutar
2 aprilie 2024

EURO = 4.9705 RON


USD = 4.6276 RON


GBP = 5.8148 RON

Top articole