Chardonnay-ul este considerat a fi regele vinurilor albe, iar motivul pentru popularitatea acestui soi de vin este gustul complex şi aroma sa distinctă.
Deseori miroase a mere, citrice, piersici sau fructe exotice. Este printre puţinele soiuri de vinuri albe care se pretează la a fi păstrate în butoaie de stejar, care îi conferă o aromă aparte. Fiecare Chardonnay îşi are particularităţile sale date de componenta solului în care a crescut via respectivă, de numărul de zile însorite de care a avut parte în acel an şi nu în ultimul rând trăsături particulare obţinute prin procesul de vinificare.
Chardonnay este deobicei un vin sec şi se recomandă a fi consumat cu preparate culinare din carne de pui, peşte sau fructe de mare. Dintre brânzeturile care se portivesc cu Chardonnay - ul amintesc câteva dintre sortimentele cremoase, nematurate cum sunt Brie, brânză Cheddar sau vreun alt fel de brânză de vacă sau de capră, cremos şi cu o aromă fină.
Chardonnay-ul trebuie servit rece la o temperatură aproximativă de 9 - 10 grade. Cele mai multe tipuri de vin Chardonnay nu se pretează învechirii, există totuşi cazuri când acestea pot fi păstrate până la o perioadă cuprinsă între 5 şi 10 ani. Pentru că este un vin special, Chardonnay -ul este printre soiurile cărora le este destinat un anumit tip de pahare şi un anumit tip de sticlă pentru a fi îmbuteliat. Formă specială a paharelor permite celui care degustă vinul să simtă cât mai bine toate nuanţele vinului, iar designul deosebit al sticlei, care este mai lată la baza decât sticlele obişnuite fac ca acest sortiment să iasă în evidenţă.
Cu ce mâncare se potriveşte Chardonnay-ul?
28 septembrie 2013





Din aceeaşi categorie:
Plăcintă moldovenească
(10 februarie 2020 - Cristina IANCU)
611 vizualizări
Lucruri pe care nu le ştiai despre fistic, "aurul verde" al planetei
(25 aprilie 2017)
509 vizualizări
Prunele uscate, atestate ca produs tradiţional românesc
(10 aprilie 2014)
219 vizualizări
Ficat de pui în bacon
(29 octombrie 2013)
179 vizualizări
Un mic dejun copios te poate ajuta să pierzi din greutate
(24 august 2017)
164 vizualizări
Vinete bulgăreşti
(23 octombrie 2014)
343 vizualizări
Vinetele, alimentul potrivit pentru zilele caniculare
(17 august 2014)
107 vizualizări
Siropul de bere alungă tusea seacă
(9 iulie 2017)
299 vizualizări
Ce nu ştiai despre ciocolată
(7 iulie 2013 - Cristina IANCU)
171 vizualizări
Prânzul, în mai multe ţări ale lumii. Ce primesc elevii la şcoală
(13 septembrie 2021)
606 vizualizări
Vinurile de Budureasca, opt medalii de aur în concursuri internaţionale
(4 octombrie 2013)
180 vizualizări
Cum se fabrica Eugenia, desertul preferat al românilor VIDEO
(15 februarie 2017)
605 vizualizări
Ce se întâmplă în corpul tău dacă mănânci migdale în fiecare zi
(4 ianuarie 2020)
348 vizualizări
Dieta de post, terapie pentru trup şi suflet
(17 noiembrie 2015)
133 vizualizări
Propolisul, cel mai puternic medicament din natură
(26 aprilie 2014)
257 vizualizări
Adevărul despre beneficiile mierii
(29 decembrie 2018)
161 vizualizări
Înlocuieşte energizantul cu o banană
(27 iulie 2013 - Clara ION)
173 vizualizări

Oamenii de stiinta germani au descoperit cea mai veche branza din lume. E

Jocurile de noroc arată la fel în întreaga lume, însă dacă te uiți pe hartă, ai
Ia zi, Bulă, obişnuieşti să fumezi?
Bulă: – Mmm… Aşa şi aşa…
– Dar cât înseamnă „aşa şi aşa”?
– Mmm… Păi cam 4 pachete pe zi.
– Dulciuri mănânci? – Mmm… Aşa şi aşa…
Cam 5 ciocolate pe zi.
– Sărat mănânci?
– Mmm… Aşa şi aşa… Cam o solniţă pe zi pun în mâncare.
– Grăsimi mănânci? – Mmm… Aşa şi aşa…
Cam un kil- două de slană pe zi…
– Prăjit mănânci?
– Mmm… Aşa şi aşa… Pe zi… Cam câte o omletă de 4 ouă şi cartofi prăjiţi, asezonaţi cu cârnaţi
.– Aha… Dar de băut, bei? – A, da! De băut, beau!



„Omul cel mai fericit e cel care-i face fericiţi pe cât mai mulţi oameni.” — Denis Diderot
Curs valutar
2 aprilie 2024

EURO = 4.9705 RON


USD = 4.6276 RON


GBP = 5.8148 RON

Top articole