Chardonnay-ul este considerat a fi regele vinurilor albe, iar motivul pentru popularitatea acestui soi de vin este gustul complex şi aroma sa distinctă.
Deseori miroase a mere, citrice, piersici sau fructe exotice. Este printre puţinele soiuri de vinuri albe care se pretează la a fi păstrate în butoaie de stejar, care îi conferă o aromă aparte. Fiecare Chardonnay îşi are particularităţile sale date de componenta solului în care a crescut via respectivă, de numărul de zile însorite de care a avut parte în acel an şi nu în ultimul rând trăsături particulare obţinute prin procesul de vinificare.
Chardonnay este deobicei un vin sec şi se recomandă a fi consumat cu preparate culinare din carne de pui, peşte sau fructe de mare. Dintre brânzeturile care se portivesc cu Chardonnay - ul amintesc câteva dintre sortimentele cremoase, nematurate cum sunt Brie, brânză Cheddar sau vreun alt fel de brânză de vacă sau de capră, cremos şi cu o aromă fină.
Chardonnay-ul trebuie servit rece la o temperatură aproximativă de 9 - 10 grade. Cele mai multe tipuri de vin Chardonnay nu se pretează învechirii, există totuşi cazuri când acestea pot fi păstrate până la o perioadă cuprinsă între 5 şi 10 ani. Pentru că este un vin special, Chardonnay -ul este printre soiurile cărora le este destinat un anumit tip de pahare şi un anumit tip de sticlă pentru a fi îmbuteliat. Formă specială a paharelor permite celui care degustă vinul să simtă cât mai bine toate nuanţele vinului, iar designul deosebit al sticlei, care este mai lată la baza decât sticlele obişnuite fac ca acest sortiment să iasă în evidenţă.
Cu ce mâncare se potriveşte Chardonnay-ul?
28 septembrie 2013





Din aceeaşi categorie:
Berea rămâne băutura alcoolică preferată a românilor
(6 septembrie 2017)
369 vizualizări
Produs contaminat cu salmonella comercializat într-un lanţ de magazine din România!
(20 martie 2018)
298 vizualizări
Cel mai scump...
(20 septembrie 2013)
216 vizualizări
Românii consumă cele mai mici cantităţi de iaurt din Europa
(19 aprilie 2015)
118 vizualizări
Beneficiile uimitoare ale lobodei
(16 martie 2017)
210 vizualizări
Coaja mărului ascunde cele mai importante vitamine
(21 februarie 2014)
745 vizualizări
Ciocolata neagră, bună pentru cardiaci
(12 ianuarie 2015)
296 vizualizări
Brânza te ajută să reduci cariile dentare
(19 iulie 2013 - Clara ION)
156 vizualizări
Stufat de peşte
(4 aprilie 2015)
502 vizualizări
Cum tratezi indigestia de după Sărbători
(4 ianuarie 2014)
99 vizualizări
UE vrea să interzică shaorma. Ingredientele considerate nesigure de specialişti
(4 decembrie 2017)
1073 vizualizări
Kiwi - fructul minune
(1 septembrie 2013)
251 vizualizări
LIDL, prins într-un scandal de proporţii! Cum au ajuns sute de mii de ouă să fie contaminate cu substanţe toxice
(5 august 2017)
722 vizualizări
Cum deosebiţi uleiul de măsline veritabil de cel fals
(10 august 2015)
1315 vizualizări
Cum să alegi un pepene delicios
(17 iunie 2015)
554 vizualizări
Alimente bune pentru creier
(13 octombrie 2015)
108 vizualizări
De ce să nu mănânci niciodată pepene roşu cu pâine sau cu brânză.
(17 iunie 2025)
3298 vizualizări

Oamenii de stiinta germani au descoperit cea mai veche branza din lume. E

Jocurile de noroc arată la fel în întreaga lume, însă dacă te uiți pe hartă, ai
Ia zi, Bulă, obişnuieşti să fumezi?
Bulă: – Mmm… Aşa şi aşa…
– Dar cât înseamnă „aşa şi aşa”?
– Mmm… Păi cam 4 pachete pe zi.
– Dulciuri mănânci? – Mmm… Aşa şi aşa…
Cam 5 ciocolate pe zi.
– Sărat mănânci?
– Mmm… Aşa şi aşa… Cam o solniţă pe zi pun în mâncare.
– Grăsimi mănânci? – Mmm… Aşa şi aşa…
Cam un kil- două de slană pe zi…
– Prăjit mănânci?
– Mmm… Aşa şi aşa… Pe zi… Cam câte o omletă de 4 ouă şi cartofi prăjiţi, asezonaţi cu cârnaţi
.– Aha… Dar de băut, bei? – A, da! De băut, beau!



„Omul cel mai fericit e cel care-i face fericiţi pe cât mai mulţi oameni.” — Denis Diderot
Curs valutar
2 aprilie 2024

EURO = 4.9705 RON


USD = 4.6276 RON


GBP = 5.8148 RON

Top articole