Alimentaţia unui şcolar este foarte bogată, deoarece consumul unor alimente bogate în nutrieenţi îl ajută să se dezvolte sănătos şi să aibă performanţe mai bune la şcoală.
În unele ţări din lume, prânzul se ia la cantina şcolii, iar nutriţioniştii aleg cele mai bune variante pentru elevi.
Diferenţele dintre ţări sunt evidente. Dacă unele şcoli se bazează foarte mult pe fructe şi pe legume proaspete, în alte ţări se obişnuieşte ca elevul să mânânce la şcoală mâncare de tip fast-food, mulţi carbohidraţi(pâine, piure de cartofi), dar şi dulciuri.
În Statele Unite, spre exemplu, un elev primeşte o chiflă, mazăre verde, compot de fructe, piure de cartofi şi şniţele cu ketchup.
Grecii, pe de altă parte, le oferă elevilor la prânz iaurt, salată de roşii şi de castraveţi, sărmăluţe în foi de viţă, mandarine proaspete şi orez cu legume şi cu carne de pui.
Francezii pun mare preţ pe o alimentaţie sănătoasă, iar elevii primesc la şcoală friptură, fructe proaspete, brânză, dar şi legume fierte.