Dosarul privind cererea Rafinăriei “Steaua Română” Câmpina de intrare în insolvenţă a fost, astăzi pe rolul Secţiei a VII-a Civilă a Tribunalului Bucureşti
Instanţa a admis cererea, a dispus deschiderea procedurii de insolvenţă şi, conform legii, a dat dispoziţie tuturor băncilor la care debitoarea are disponibil în conturi să nu dispună de acestea fără un ordin al judecătorului sindic sau al administratorului judiciar. De asemenea, completul de judecată a numit un administrator judiciar provizoriu, la solicitarea debitorului , pe FIVE SPRL Bucureşti.
Acţionarul majoritar al Rafinăriei câmpinene este Omnimpex Bucureşti, iar procedura de insolvenţă a fost declanşată în anul în care societatea împlineşte 118 ani de existenţă.
În motivarea Consiliului de Administraţie al Rafinăriei “Steaua Română” se arată că deschiderea procedurii de insolvenţă are drept cauză „deteriorarea continuă a situaţiei financiare a societăţii”. Administratorul judiciar îi va anunţa pe toţi creditorii rafinăriei de intrarea în insolvenţă şi va lua măsuri pentru arhivarea tuturor documentelor contabile. Următorul termen stabilit de Tribunalul Bucureşti pentru continuarea procedurilor este 16 septembrie 2013.