Al doilea producător de petrol al Rusiei, grupul Lukoil, a solicitat joi să se pună capăt conflictului din Ucraina cât se poate de repede, transmite Reuters

Într-o declaraţie pe propria pagină de Internet, compania s-a declarat îngrijorată de "evenimentele tragice din Ucraina" şi a afirmat că susţine negocierile care să încheie conflictul, scrie agerpres.ro.

„Consiliul de administraţie al PJSC Lukoil îşi exprimă îngrijorarea faţă de evenimentele tragice care se desfăşoară în Ucraina şi cea mai profundă simpatie faţă de toţi cei afectaţi de această tragedie. Suntem pentru încetarea cât mai rapidă a conflictului armat şi sprijinim pe deplin soluţionarea acestuia prin negociere, prin mijloace diplomatice”, a spus compania într-un comunicat.

Lukoil este deţinută majoritar de preşedintele grupului, Vagil Alekperov. 

Site-ul companiei petroliere ruse Lukoil.com, precum şi cele ale subsidiarelor din România, lukoil.ro şi petrotel.lukoil.com, nu mai funcţionează joi seara, după ce grupul a publicat un mesaj în care cere încheierea războiului din Ucraina.

"Web Page Blocked" este mesajul de pe site-ul lukoil.ro. Nici pagina rafinăriei Petrotel Lukoil nu mai poate fi accesată.  Cine vrea să acceseze site-ul companiei-mamă din Rusia, lukoil.com, primeşte mesajul "502 Error Bad Gateway".  

Lukoil România este al treilea mare lanţ de benzinării de pe piaţa locală, cu un număr de 314 staţii şi circa 3.000 de angajaţi. Lukoil mai deţine în ţara noastră rafinăria Petrotel Ploieşti.