Ministrul Mediului, Graţiela Gavrilescu, a anunţat, sâmbătă, că în aproape 12 ore de la lansarea Programului Rabla 2019 pentru electrocasnice a fost deja epuizat bugetul de 40 de milioane de lei, fiind acordate peste 120.000 de vouchere, relatează Mediafax

.
„Programul Rabla pentru electrocasnice este un succes. (...) În aproximativ 12 ore, am reuşit să închidem această primă parte a proiectului, în sensul că peste 120.000 de vouchere au fost consumate, echivalentul a 40 de milioane. Începând de aseară, timp de 15 zile, românii care s-au înscris în program trebuie să meargă la retailer să-şi aleagă produsele şi să folosească voucherul astfel încât să poată să beneficieze de eco-bonusurile acordate, între 200 şi 400 de lei”, a declarat Graţiela Gavrilescu, la Antena3.

Potrivit ministrului Mediului, acest program va putea fi relansat.

„Când vom încheia cele 15 zile (...) şi când rămâne o sumă de reportat, vom redeschide sesiunea şi, în funcţie de un nou buget la rectificare, al Administraţiei Fondului de Mediu, ne gândim să relansăm ediţia printr-o suplimentare de fonduri. Dorinţa noastră este să lansăm şi pentru instituţii publice acest program (...) următorul pas să fie, pe urmă, persoanele juridice”, a mai spus Gavrilescu.

Programul Rabla pentru electrocasnice 2019 a putut fi accesat de vineri, 24 mai, pentru care a fost alocată suma de 40 de milioane de lei.