Pe bacnota de 50 de dolari este tipărit greşit termenul de „responsabilitate”. Mai mult decât atât, bacnota conţine portretrul primei femei parlamentar a Australiei, Edith Cowan. Eroarea apare la nivel de microprint, alături de fragmente din primul ei discurs în cadrul Parlamentului Australian Occidental.

Aproape 400 mil. de bacnote au fost tipărite, iar 46 de mil. se află în uz. Valoarea totală a bacnotelor puse în circulaţie este estimată la aproximativ 2,3 mld. de dolari, potrivit BlOOMBERG.

Banca Naţională a Australiei a printat microtext pe bancnote cu citate din cartea lui Unaipon, „Poveştile legendare a triburilor australiene”, dar şi din primul discurs a lui Cowan în parlament.

Un purtător de cuvânt al Băncii Naţionale susţine că reprezentanţii sunt „conştienţi de greşeală, aceasta urmând să fie corectată la următoare tipărire”.

Australia este prima ţară din lume care a folosit bancnote din polimer, acestea fiind inventate de Organizaţie de Cercetară Industrială şi Ştiinţifică a Commonwealth-ului (CSIRO), iar mai apoi introduce în 1988. În comparaţie cu bancnotele din hârtie, cele din polimer au durabilitate şi securitate crescută. Totodată, introducerea caracteristicilor pentru cei cu handicap de vedere este mult mai uşoară prin intermediul bancnotelor din polimer.