Fostul ministru de Finanţe, Sebastian Vlădescu, a plătit, marţi, o parte din cauţiunea în valoare de un milion de euro stabilită de către procurorii DNA cu lingouri de aur. DNA a precizat, miercuri, că fostul ministru Sebastian Vlădescu este cercetat sub control judiciar după ce a depus, pentru a plăti cauţiunea de un milion de euro, trei kilograme de aur în valoare de 100.000 de euro, un milion de lei, 100.000 de euro, garanţii mobiliare şi imobiliare.

„Inculpatul Vlădescu Sebastian a respectat cele prevăzute în ordonanţa procurorilor anticorupţie, în sensul că a pus la dispoziţia procurorilor înscrisuri din care rezultă: consemnarea la o unitate bancară, la dispoziţia DNA, a sumelor de 1.000.000 de lei şi 100.000 de euro; constituirea unei garanţii reale mobiliare asupra unor lingouri de aur în cantitate totală de 3 kg (evaluate la 109.740,26 euro); constituirea unor garanţii reale imobiliare asupra unor bunuri imobile evaluate la 488.640 euro; constituirea unor garanţii reale mobiliare asupra unor sume de bani aflate în mai multe conturi bancare până la concurenţa valorii cauţiunii stabilite de procurori”, se arată într-un comunicat al reprezentanţilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA).

Totodată, procurorii DNA au mai precizat că Sebastian Vlădescu a fost plasat sub control judiciar pe o perioadă de 60 de zile.

DNA a anunţat, în luna aprilie, că fostul ministru de Finanţe, Sebastian Vlădescu, este urmărit penal pentru luare de mită şi trafic de influenţă, după ce preşedintele Klaus Iohannis a avizat favorabil solicitarea Direcţiei. Procurorii au stabilit pentru acesta o cauţiune de un milion de euro.