Zeci de salariaţi ai companiei Grup Feroviar Român (GFR), opreator privat de transport feroviar, au refuzat să muncească, luni dimineaţă, şi s-au adunat la porţile unor rafinării din Ploieşti pe platformele cărora lucrează, ei protestând faţă de salariile mici pe care primesc.

Angajaţii GFR care lucrează pe platformele rafinăriilor Petrobrazi şi Petrotel Lukoil au refuzat să mai muncească, luni dimineaţă, ei protestând astfel faţă de salariile mici pe care le primesc, scrie News.ro.

Oamenii care s-au adunat la porţile rafinăriilor susţin că au salarii de 2.000 de lei, pe care le cataloghează drept ”foarte mici” având în vedere resposabilitatea pe care o au.

”Noi ca organizaţie sindicală suntem în perioada de negocieri în care au loc discuţii cu patronatul pentru rezolvarea solicitărilor salariaţilor, solicitări transmise către administraţie în acest sens. Sperăm ca atât oamenii, cât şi societatea să înţeleagă şi să mergem mai departe. Lucrurile trebuie tratate cu atenţie pentru că suntem în perioada de negocieri şi în acest moment nu am reuşit să închidem această perioadă” a declarat liderul sindicatului Feroviarul Cătălin Angheli.

Acesta a precizat că protestul nu este unul organizat, ci angajaţii au avut iniţiativa de a nu intra la lucru.