O fabrică din România va fi extinsă, iar investiţia totală se ridică la aproape o jumătate de miliard de lei. Odată cu extinderea capacităţii, apar şi 300 de locuri de muncă noi, altele decât cele circa 600 din prezent.

Compania Philip Morris vrea să transforme pas cu pas fabrica de la Otopeni într-o unitate care să producă exclusiv rezervele de tutun HEETS pentru dispozitivele IQOS. Acest proces de retehnologizare, început în 2017, va fi finalizat în 2020.

În România, câteva zeci de mii de persoane folosesc IQOS, însă cea mai mare parte din producţia de la fabrica din Otopeni va fi exportată. IQOS este un sistem electronic care încălzeşte tutunul, nu îl arde. Astfel, aceste dispozitive nu emană fum, aşa cum se întâmplă în cazul fumatului clasic.

”Investiţia noastră în România demonstrează în continuare angajamentul nostru către un viitor cu produse fără fum, care vor înlocui ţigările. Suntem încurajaţi de cei 2,9 milioane de fumători din întreaga lume care au renunţat deja la fumat şi au trecut la IQOS. Ne aşteptăm ca acest impuls să continue, iar transformarea facilităţii din Romania ne va ajuta să răspundem cererii în creştere a fumătorilor adulţi pentru alternative mai bune la ţigări”, a declarat André Calantzopoulos, CEO Philip Morris International, într-o conferinţă la care a ţinut să fie prezent şi premierul Mihai Tudose.

„România este o ţară atractivă pentru investitorii mari, dar şi pentru cei care se află deja în România, în ceea ce priveşte stabilitatea, dar şi pentru potenţialii investitori, pentru că marile companii se urmăresc unele pe altele, iar ceea ce a făcut această companie în România poate fi şi va fi un exemplu pentru alţi investitori”, a spus primul ministru.

În afara de dispozitivul IQOS (care foloseşte produse speciale din tutun numite heatstick-uri), Philip Morris comercializează în România şi mărcile de ţigarete Marlboro, Parliament, Virginia Slims, Philip Morris, L&M şi Chesterfield.